Avui hem viscut el Sant Jordi més fred de les últimes dècades per una "bomba freda" en altura que la pròxima nit deixarà gelades tardanes a molts pobles i ciutats de Catalunya. De fet, l'Observatori Fabra de Barcelona amb una sèrie de dades centenària, ha registrat el Sant Jordi més fred dels últims 90 anys i la roba d'abrigar ha conquerit els carrers en un autèntic bany de masses hivernal. Les baixes temperatures de moment encara no tenen data de caducitat i tenim per endavant una recta final d'abril molt inestable i fresca. En el següent vídeo t'expliquem quins dies plourà i t'ensenyem les millors imatges d'un Sant Jordi diferent amb pinzellades de neu, fred i també pluges i ruixats:

 

La calma abans de la tempesta

La previsió del temps per dimecres anuncia el dia més tranquil de la setmana, aprofiteu-lo bé perquè després arribarà un període plujós. Cel assolellat en conjunt amb bona visibilitat i només alguns núvols al Pirineu i l'Empordà, sense pluges. Últim dia de vent fort de tramuntana i mestral als dos extrems de Catalunya. La temperatura tocarà fons la nit de dimecres amb fred intens. Temperatures mínimes hivernals a la costa, amb valors de 5ºC a 10ºC; de 0ºC a 5ºC al prelitoral, amb alguna gelada local; i atenció a les gelades tardanes de l'interior i el Pirineu, amb valors de 0ºC a -5ºC. Nit complicada per la pagesia. Al migdia, la temperatura es recuperarà i l'ambient serà fresc o agradable.

Festival de llamps, trons i pedregades

La previsió del temps a mig termini és de traca i mocador. Dijous tornarà a augmentar la inestabilitat i la nuvolositat i serà un dia gris amb ruixats al centre i la meitat nord i est de Catalunya i nevades a cotes mitjanes. Divendres primaveral amb xàfecs i tempestes irregulars del prelitoral cap al nord, menys probables o freqüents a la costa. Les temperatures es mantindran frenades amb poca insolació i la sensació serà de fresca de final de març. Entre el cap de setmana i dimarts de la setmana vinent podria arribar el gruix de pluges amb tongades de precipitacions abundants en algunes zones i amb tempestes intenses acompanyades de calamarsades, pedregades i alguns aiguats. D'aquí fins a principis de maig es podrien superar els 50 litres a moltes comarques i tornaríem a fer pessigolles a la sequera. Us ho anirem informant des del temps d'ElNacional.cat


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.