Quin temps farà aquest mes de juny a Catalunya? Plourà més del que és habitual o al contrari? De moment ja ens arriba un fort canvi de temps coincidint amb les últimes hores del mes de maig i atenció perquè també ens acompanyarà durant el primer cap de setmana de juny amb fortes tempestes i pedregades i amb temperatures força més baixes. Alfred Rodríguez Picó i Xavi Freixes t'expliquen la previsió del temps per als propers dies i setmanes en aquest vídeo:

 

Arriba un canvi de temps

Aquest divendres al matí podrien caure xàfecs i alguna tempesta de curta durada en punts de la costa i del prelitoral. No és impossible, per exemple, que haguem d'obrir els paraigües durant alguna estona a la ciutat de Barcelona. Farà sol a les comarques de l'interior. A la tarda els ruixats i les tronades se centraran al Pirineu, Prepirineu i al nord-est del país on les tempestes podrien ser fortes i, en alguns casos, deixar calamarsa o pedra. Les comarques on podria ploure amb més força són la Garrotxa, el Ripollès i Osona amb algun patac d'aigua que podria deixar més de vint litres per metre quadrat en només mitja hora. Fora del Pirineu i del nord-est de Catalunya la tarda serà força assolellada amb temperatures més baixes. Tramuntana forta a l'Empordà.

Quin temps farà el primer cap de setmana de juny?

Aquest cap de setmana la inestabilitat continuarà sent notícia. Dissabte al matí farà sol a la majoria de comarques però, durant la tarda i el vespre, cauran ruixats i tempestes localment fortes i acompanyades de calamarsa o pedra a les comarques de Barcelona, Girona i al Pirineu. Dissabte al vespre no és impossible alguna tronada sorpresa a la resta del país. Diumenge farà més sol però, durant la tarda, encara cauran xàfecs al nord-est tot i que seran menys extensos que els d'aquest dissabte. Tramuntana a l'Empordà durant tot el cap de setmana. Els propers dimecres i dijous, 5 i 6 de juny, podria arribar una forta pujada de les temperatures a Catalunya. Si voleu saber el temps que farà durant aquest mes de juny no us perdeu el vídeo que trobareu a l'inici d'aquesta informació on Alfred Rodríguez Picó i Xavi Freixes t'expliquen les tendències per a les properes setmanes.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.