Encara queden 24 hores més de sol i temps monòton, però us avancem que l'atmosfera es voldrà bellugar a partir del diumenge d'eleccions a Catalunya. L'anticicló es retirarà la setmana vinent i es despenjarà una borrasca activa a les illes Britàniques que retruc ens injectarà aire fred en altura i fronts secundaris. La inestabilitat anirà guanyant punts progressivament i sembla que dimarts arribaria el clímax de ruixats i tempestes, fins i tot podrien afectar a moltes comarques. T'ho expliquem en el següent vídeo i t'ensenyem unes comparatives de Catalunya francament impactants:

 

Cap de setmana de dues cares

La previsió del temps pel cap de setmana anuncia un temps canviant i típicament primaveral. Dissabte encara molt aprofitable amb predomini del sol i només algunes teranyines de núvols prims que arribaran per Ponent a partir de la tarda. Simultàniament, es formaran les clàssiques nuvolades de tarda en punts de muntanya i també es podria escapar algun primer ruixat breu al Pirineu francès o la cara nord. La temperatura presentarà pocs canvis i l'ambient serà una mica càlid amb màximes de 25ºC a 30ºC en conjunt, una mica menys a la costa per la marinada. Diumenge marcat pels primers símptomes d'inestabilitat. Augment dels núvols que deixaran el cel variable o a estones mig ennuvolat. Formació de xàfecs de tarda al Pirineu occidental, també cap a la Cerdanya o el Ripollès i els Ports de l'Ebre. Fora d'aquestes zones no s'esperen pluges i serà una jornada electoral tranquil·la. La temperatura començarà a recular diumenge, de moment molt poc i l'ambient encara serà molt suau o lleugerament càlid.

Canvi de temps amb tempestes

Dilluns estarem a les portes d'un canvi de temps i serà un dia semblant a diumenge amb núvols passatgers, ruixats de tarda al Pirineu i suavitat. Dimarts arribarà el clímax d'inestabilitat pel pas d'un front amb aire fred en altura que escombrarà Catalunya amb ruixats, tempestes i fins i tot alguna calamarsada o aiguat. Les precipitacions podrien ser força extenses i haurem de treure a passejar el paraigua a moltes comarques. La temperatura baixarà notablement i refrescarà l'ambient. Dimecres es mantindrà el temps inestable amb ruixats de tarda de distribució irregular cap a l'interior, el prelitoral, les terres de l'Ebre i en punts de muntanya o del Pirineu, menys probables a la costa. L'ambient podria ser fins i tot fresc per les dates amb registres per sota la mitjana climàtica, abrigueu-vos als matins! Dijous i divendres, el temps millorarà progressivament, però sense fer net del tot i en principi només s'esperen tempestes al nord-est i zones pròximes.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.