La millora radical del temps s'ha fet notar aquest divendres amb un cel radiant i assolellat a tot Catalunya, amb el permís d'alguns núvols baixos matinals a l'Ebre. Ara bé, deunidó com a baixat la temperatura, fins al punt de deixar gelades a pobles de l'interior i al Pirineu amb mínimes de 0ºC a -4ºC. Doncs això només és un petit tast del fred que tindrem la setmana vinent per l'arribada d'una massa d'aire freda procedent de l'interior d'Europa. Perill per l'agricultura amb les temudes gelades tardanes que enxamparan a la vinya i als conreus en una fase de reproducció força avançada. I les gelades no seran l'única amenaça... els mapes encara no es posen d'acord del temps de Sant Jordi. Intentem posar una mica de llum al següent vídeo:

 

Primeres novetats el cap de setmana

La previsió del temps anuncia un cap de setmana molt tranquil, però amb les primeres novetats diumenge. Anem a pams. Dissabte esplèndid amb cel serè i només alguns núvols d'evolució a partir del migdia per decorar el cel. Vent moderat i tornarà la tramuntana a l'Empordà. La temperatura pujarà lleugerament i l'ambient serà molt agradable amb màximes de 18ºC a 23ºC en conjunt i fred o fresca al matí: abrigueu-vos com una ceba, per capes. Diumenge es formaran núvols baixos a la costa, també creixeran nuvolades cap al Pirineu, en punts de muntanya i al nord-est, fins i tot amb els primers ruixats de tarda cap al Solsonès, el Berguedà i la Cerdanya, que de cara a la nit s'estendran a moltes més comarques de Barcelona. Repetició de la tramuntana i la temperatura començarà a recular diumenge, preludi de la forta refrescada de la setmana vinent.

Quin temps farà per Sant Jordi?

Primer tram de la setmana vinent molt inestable, treva a mitjan de setmana i possible reactivació de les pluges l'últim cap de setmana d'abril. Dilluns de matinada i matí ja plourà a moltes comarques de Barcelona i al nord de Tarragona. Cel tapat a la costa central tot el dia i formació de ruixats i tempestes de tarda a qualsevol lloc, localment amb calamarsa. Patacada brusca de la temperatura i ambient d'hivern, recupereu el paraigua i l'abric. Dimarts per la diada de Sant Jordi s'espera un temps insegur. Al matí podria aguantar el cel, però a la tarda augmentaran les probabilitats de pluja, tempesta o fins i tot neu granulada a les comarques de Barcelona, Girona i el Pirineu. La cota de neu baixarà per sota dels 800 metres i en situacions pluja intensa es podria desplomar fins als 500 metres o menys, una exageració per ser l'abril. Atenció la nit de dimarts a dimecres i dimecres a dijous amb gelades tardanes que podrien fer molt mal als conreus i al sector agrícola. A partir de dimecres s'espera una petita millora del temps tot i que no farà net del tot. Cel variable, alguns ruixats residuals, vent fort de mestral i tramuntana i temperatura fresca, encara per sota la mitjana climàtica. Us anirem informants des del temps d'ElNacional.cat.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.