El cop de puny a la sequera ja és una realitat després de les pluges i tempestes dels últimes dies i podríem dir que el pacient evoluciona molt favorablement. Tanmateix, estaria bé no treure conclusions agosarades o veredictes finals sense tenir en compte l'estat de tot el territori de Catalunya. El llindar de la sequera no l'indica el campanar de Sau (aquest divendres s'ha arribat al 40%), ja que hi ha altres zones que continuen patint de valent, com el pantà de Siurana o el de Riudecanyes (3%). Després d'un cap de setmana més aviat tranquil sembla que s'estaria cuinant un nou canvi de temps per la setmana vinent que donaria una nova injecció d'aigua als embassaments. Amb una mica de sort també donarem beure als més assedegats de Tarragona. En el següent vídeo ho expliquem tot fil per randa:

 

Canvis de tempertura el cap de setmana

La previsió del temps pel cap de setmana anuncia força estabilitat tot i el pas d'un front esquifit. Dissabte amb alguns núvols al matí, més nuvolades a la tarda i algun ruixat aïllat al nord-est, preferentment al Ripollès o les zones properes. Vent marcat de marinada i mar una mica remoguda: bon temps de platja per prendre el sol, potser no tant per banyar-se per l'aigua fresca i les onades d'1 metre d'altura. La temperatura baixarà lleugerament en conjunt i notablement al Pirineu. Ambient poc càlid o força suau, de final de primavera. Diumenge serà un dia radiant amb el cel assolellat al matí i només alguns núvols d'evolució a la tarda que seran decoratius. La temperatura presentarà poques novetats i ens plantarem a l'equador de juny sense rastre de calorades.

Calor o tempestes?

A mitjà termini encara hi ha molts dubtes per una borrasca que es despenjarà a la Península. En funció del seu recorregut tindrem diferents escenaris. Si se'n va cap a l'oest, el gir antihorari de la previsible DANA bombejaria una massa càlida i eixuta del nord d'Àfrica, però si viatja cap a Catalunya es podria obrir una finestra de tempestes que donarien molt de joc. De moment, dilluns i dimarts seran dos dies de calma i bonança amb més sol que núvols i temperatures que pujaran cada dia una mica amb calor moderada, però sense exageracions. Entre dimecres i dijous podria arribar el canvi de temps amb tempestes intenses a moltes comarques i alguns aiguats. A més, la temperatura es tornaria a suavitzar de valent. Encara és d'hora per tirar-se a la piscina, els pròxims dies sortirem de dubtes i us ho informarem tal com raja des del temps d'ElNacional.cat


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.