La primavera encara no ha dit l'última paraula i es resisteix a marxar i donar pas a l'estiu. Una DANA amb tempestes i xàfecs farà baixar la temperatura la setmana entrant i no hi ha manera que acabi d'arribar la calor. Molta gent ja comença a planificar el Sant Joan i necessita saber quin temps farà per la Revetlla. Més encara veient la ratxa de pluges d'aquest 2024 en dies festius o de celebracions tradicionals. En moltes ciutats va ploure per la cavalcada de Reis, per Carnaval i per Sant Jordi. Les preguntes que tothom es fa: Perilla el Sant Joan? Plourà per la Revetlla? Farà calor o fresca? Responem totes les incògnites en el següent vídeo i t'expliquem la previsió del temps:

 

Calma i bonança

La previsió del temps per diumenge anuncia un final de setmana molt tranquil a Catalunya. El front de dissabte ja serà història i tindrem més estones de sol, sobretot a la Costa Brava amb el cel assolellat tot el dia. A partir del migdia creixeran núvols d'evolució a la resta, però seran decoratius i dispersos i no taparan el cel. Les nuvolades podrien ser un pèl més gruixudes al Pirineu amb possibilitat d'algun ruixat de tarda al Ripollès. Vent de marinada marcat a la costa i es reforçarà al sud de les comarques de Lleida. La temperatura presentarà pocs canvis i continuaran les nits fresques i la suavitat als migdies amb màximes de 25ºC a 30ºC.

Temps insegur per una DANA

Dilluns i dimarts es mantindrà l'estabilitat amb grans clarianes i núvols baixos a la costa. La temperatura pujarà progressivament i tocarà sostre dimarts amb calor moderada, però res de calorades. Simultàniament, una DANA quedarà aïllada a la Península i s'aproximarà a Catalunya. En funció del seu recorregut erràtic els ruixats i les tempestes seran més o menys extensos. Ara mateix, sembla que la DANA sortiria pel Cantàbric i els xàfecs quedarien restringits a les comarques del nord i l'oest entre dimecres i dijous. El que sí que està més clara és la baixada i suavització de la temperatura fins al cap de setmana. Després arribarà un anticicló ferm que deixarà un temps assolellat i càlid per Sant Joan. Tot apunta que no perillarà la revetlla de Sant Joan i podrem anar amb màniga curta i vestits d'estiu a la costa.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.