Nevarà a Barcelona, Girona, Tarragona i potser a Lleida. Aquest dimarts la neu caurà a cota zero, tot i que, en general, la cota voltarà els 200 metres. Atenció, perquè preveiem una forta nevada en algunes comarques, on es podrien acumular gruixos de 15 centímetres. El fred de congelador compartirà protagonisme amb la neu, i això pot ser un perill a les carreteres. Quan nevarà a Catalunya? Quines comarques rebran més neu? Fins quan durarà l'onada de fred? T'expliquem tots els detalls de la previsió del temps en aquest vídeo:

 

Forta nevada a Catalunya: gruixos de 15 centímetres

Alerta per neu en cotes molt baixes aquest dimarts a Catalunya. Es confirma, per tant, el que ElNacional.cat us avançava divendres passat, quan us vam dir que la neu arribaria a la costa i al prelitoral aquest dimarts, 24 de gener. La neu arribarà, primer, a les comarques de Girona, on es podrien acumular gruixos de cinc centímetres, però ràpidament es desplaçarà cap a les comarques de Barcelona (cauran entre dos i tres centímetres) i finalment també arribarà a les comarques de Tarragona. No descartem que nevi també al sud de les comarques de Lleida, sobretot al Segrià i a les Garrigues. Atenció, perquè dimarts a la nit esperem una nevada més forta a l'Alt i Baix Camp, al Priorat i a la Conca de Barberà. En aquestes zones hi podrien caure fins a quinze centímetres de neu. Les muntanyes de Prades rebran una de les nevades més fortes del país. En general, les precipitacions no seran gaire fortes, però sí que preveiem una nevada més intensa en aquestes comarques de Tarragona.

Mapa perill neu Catalunya Meteocat
Aquest dimarts nevarà a gran part de Catalunya / Meteocat

Fred de congelador

Dimecres farà un fred que pelarà amb domini del sol a tot Catalunya i amb temperatures un pèl més altes. Continuarà nevant a les Illes Balears i, a primera hora, també podria nevar al País Valencià. Dijous nevarà al Pirineu mentre s'imposaran les estones de sol a gairebé tot Catalunya. No descartem alguna tímida enfarinada molt dispersa a l'interior però a gran part de Catalunya no plourà ni nevarà. Divendres també farà sol excepte al Pirineu on continuarà nevant. No descartem alguna sorpresa a Barcelona i a l'Empordà, sobretot a última hora del dia o entrada la matinada de dissabte. En aquest cas podrien caure quatre volves de manera molt dispersa. El cap de setmana també vindrà marcat pel fred. A Catalunya farà sol però nevarà a les Illes Balears i al País Valencià.

Neu a Maçanet de la Selva Foto ACN
Aquest dimarts nevarà a moltes comarques de Girona, Barcelona i Tarragona / Foto: ACN

Fins quan farà fred a Catalunya?

El fred s'allargarà fins el 3 de febrer. A partir del dia 4 del mes que ve les temperatures seran força més agradables. En general no preveiem gaires precipitacions durant les properes dues setmanes excepte al Pirineu on es podria reforçar la nevada el proper 2 de febrer, justament el dia de la Candelera.