Fred d'hivern i nevades sorpresa durant l'últim cap de setmana del mes de febrer a Catalunya. A més plourà a moltes comarques tot i que dissabte farà sol a la majoria de pobles i ciutats del país. On nevarà aquest dissabte i diumenge? Quan arribarà la tongada de pluges i en quines comarques cauran més litres per metre quadrat? Quin temps farà els primers dies del mes de març? Xavi Freixes t'explica tots els detalls de la previsió meteorològica en aquest vídeo:

 

Nevarà a la part alta de la ciutat de Barcelona?

Aquest dissabte farà sol i fred a gran part de Catalunya amb vent moderat. Nevarà dèbilment al Pirineu i atenció perquè, durant la tarda, cauran ruixats i tempestes sorpresa a les comarques de Girona que també arribaran al Vallès Oriental i al Maresme. No descartem alguna gotellada en altres comarques de la costa i prelitoral de Barcelona. Per tant, tot i el sol que farà durant la primera meitat del dia, a partir de l'hora de dinar, els xàfecs es poden presentar amb una cota de neu que oscil·larà entre els 600 i els 900 metres. Tot i això, puntualment es podria desplomar aire fred de les capes altes de l'atmosfera i no descartem veure neu en cotes més baixes en alguns pobles de Barcelona i Girona. No és impossible alguna enfarinada sorpresa al Tibidabo, a la part alta de la ciutat de Barcelona tot i que les precipitacions seran més probables a Girona. També pot caure neu granulada o calabruix. Diumenge es taparà el cel a tot Catalunya i plourà a les comarques de Lleida. A primera hora del dia la cota de neu es mantindrà molt baixa i pot nevar a les valls del Pirineu, per exemple, a la Seu d'Urgell. A mesura que avanci el dia, però, la cota de neu pujarà ràpidament fins els 1.500 o 1.600 metres. Nevarà amb força a la Val d'Aran, al nord del Pallars Sobirà, de l'Alta Ribaborça i del Principat d'Andorra. Les pluges dèbils arribaran a la Catalunya Central i a les Terres de l'Ebre. En canvi, a les comarques de la costa i prelitoral de Barcelona i a Girona només hi cauran quatre gotes mal comptades. Temperatures més altes i mar alterat amb vent moderat del sud-oest.

Quin temps farà els primers dies del mes de març a Catalunya?

La setmana que ve arrencarà amb un temps inestable a les comarques de Barcelona i Girona on el proper dilluns, a partir del migdia, cauran xàfecs i tronades. No descartem alguna calamarsada. Farà sol a les comarques de Ponent i a Tarragona amb vent fort de l'oest al nord-oest. Nevarà al Pirineu, sobretot a la cara nord. La cota de neu oscil·larà entre els 1.200 i els 1.400 metres però hi pot haver algun ruixat amb neu granulada en cotes inferiors. Baixaran les temperatures. Dimarts encara nevarà al Pirineu però farà sol a gran part del país amb vent moderat i farà més fred. No descartem algun xàfec aïllat al nord-est del país. Dimecres el panorama meteorològic serà similar: sol, nevades més dèbils a la cara nord del Pirineu i algun ruixat aïllat a les comarques de Girona amb vent fort. Un nou canvi de temps podria afectar Catalunya a partir del divendres, 1 de març i, sobretot, durant el cap de setmana del 2 i 3 de març amb possibles enfarinades a cotes baixes. Cau molt lluny i, per tant, aquesta previsió l'anirem confirmant en properes informacions a ElNacional.cat. Bon cap de setmana a tothom!


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.