La neu que tenyeix Catalunya de blanc es congelarà i es convertirà en un autèntic perill en diverses carreteres del país. Molta precaució les properes hores i dies amb les plaques de gel que es formaran, sobretot, en obagues on no tirin sal. Ha nevat a gran part del país, també en algunes comarques de Lleida. Aquest dimecres el paisatge es mantindrà blanc a la majoria de comarques i el fred que tornarà a fer un cop s'aclareixi el cel mantindrà la neu en molts casos. Atenció a la previsió del temps per al cap de setmana perquè porta males notícies. T'expliquem què passarà en aquest vídeo on, a més, podeu veure espectaculars imatges de les nevades més fortes:

 

Vídeos de les nevades a Catalunya

Panorama de ple hivern a la majoria de pobles i ciutats del país amb paisatges de postal per la nevada. Imatges de la costa i prelitoral de Barcelona i Girona, Catalunya Central, comarques de Tarragona i, fins i tot, de molts pobles de les comarques de Lleida. Tot seguit podeu veure altres vídeos de la neu que es gelarà i dispararà el perill d'accidents a la carretera:

Temps perillós el cap de setmana

Aquest dimecres es presenta força més assolellat tot i la presència d'intervals de núvols a la majoria de comarques. Les temperatures seran un pèl més altes però no en feu cas perquè la festa durarà poc. Els propers dies vindran marcats pel fred de rigorós hivern que serà més fort el proper cap de setmana amb gelades molt fortes. Una mala notícia per les hortalisses d'hivern de zones com el Baix Llobregat o per la floricultura del Maresme. Tindrem temperatures mínimes de -3 o -4ºC al prelitoral, de fins a -7ºC a l'interior del país i gelarà a la mateixa costa. El fred, en canvi, va bé per molts arbres que necessiten hores de baixes temperatures per encarar la nova temporada amb més força.

Possible enfarinada divendres a la nit

Atenció aquest divendres al vespre o entrada la matinada de dissabte perquè podria caure alguna enfarinada anecdòtica a la costa de Barcelona. Serien fenòmens molt aïllats i febles, res a veure amb la neu que ha caigut les últimes hores. Quan s'acabarà el fred? Els últims mapes del temps indiquen una clara recuperació de les temperatures a partir del proper dimecres, 1 de febrer. Per tant, l'arribada del nou mes ens portarà temperatures molt més agradables a tot Catalunya. El que no veiem per enlloc són noves tongades de precipitació tret del Pirineu on tornarà a nevar, sobretot a la Val d'Aran, nord del Pallars Sobirà, Alta Ribagorça i al Principat d'Andorra.