Desembre ha començat amb fred d'hivern i pluges coincidint amb l'entrada a l'hivern meteorològic. La temperatura encara té marge per baixar i mig Catalunya quedarà sota zero el matí de diumenge, fins i tot amb gelades moderades i extenses a les valls del Pirineu. De pluja s'espera ben poca i amb comptagotes i encara estem digerint l'episodi de pluja del passat divendres que han deixat els rius de la conca hidrogràfica de l'Ebre plens a vessar. Les probabilitats de pluja tornaran a pujar pel Pont de la Puríssima per un canvi de temps. Mentre esperem les novetats, no us podeu perdre la gran nevada d'Alemanya:

 

Gelades extenses i un fred que pela

Diumenge acabarem la setmana amb estabilitat i fred. De bon matí es formaran boires a les planes i fondalades de l'interior de Catalunya, cada vegada més denses i sostingudes cap a l'Urgell, el Solsonès i la Segarra. També restes de núvols baixos a la Regió Metropolitana de Barcelona a trenc d'alba després d'una nit insegura amb gotellades davant les platges. La resta del dia predominarà el sol a tot arreu amb pinzellades de núvols que deixaran el cel enteranyinat. El vent bufarà feblement i desapareixerà la tramuntana i el mestral. La temperatura baixarà i tocarà fons amb valors de 5ºC a 10ºC a la costa, de 0ºC a 5ºC al prelitoral, de 0ºC a -5ºC a l'interior i per sota dels -5ºC a les valls del Pirineu. Ambient hivernal i gelades extenses, abrigueu-vos bé!

Canvis de temps pel Pont de la Puríssima

La inestabilitat anirà de menys a més a mitjà termini. Dilluns creuarà un front esquifit amb tímides nevades al Pirineu occidental, ruixats dispersos a l'Alt Empordà i el nord-est i alguns núvols a la resta. La temperatura es recuperarà un parell o tres de graus. Dimarts dia més tranquil amb moltes estones de sol en conjunt, boires a l'interior i només algun ruixat aïllat entre les comarques de Girona i Barcelona pel fenomen del rebuf, ja que s'enfortirà novament el mestral al terç sud i la tramuntana a l'Empordà i al Pirineu. Divendres marcat per un augment notable de la nuvolositat, sobretot a la tarda, sense descartar alguna gotellada a la Franja de Ponent. Dijous més ennuvolat amb pluges intermitents a Lleida i més freqüents al vessant sud del Pirineu. S'enfortirà el garbí o llebeig a la Costa Brava que transportarà masses d'aire temperades i pujarà i se suavitzarà la temperatura arreu. Divendres serà el dia més inestable i complicat del Pont i de la setmana amb pluges a moltes comarques que ens faran obrir el paraigua.