El mes de març podria ser més plujós de l'habitual a Catalunya. Atenció, també, a la previsió del temps per aquest cap de setmana perquè tindrem sorpreses en forma de tempestes i pot caure neu granulada. La cota de neu serà força baixa i tot això amb un panorama ventós i fred. Alfred Rodríguez Picó i Xavi Freixes t'expliquen quin temps farà aquest dissabte i diumenge i les tendències per al mes de març en aquest vídeo:

 

Tempestes, fred i més neu a Catalunya

Aquest divendres es presenta assolellat a tot Catalunya amb intervals de núvols poc importants al Pirineu. Tramuntana i mestral amb ratxes fortes als dos extrems del país i temperatures màximes que no presentaran gaires canvis o seran lleugerament més baixes en algunes comarques. La previsió del temps per al cap de setmana anuncia un canvi que arribarà dissabte amb pluges a partir del migdia i sobretot durant la tarda a les comarques de Lleida i a les Terres de l'Ebre. Nevarà al Pirineu on la cota anirà baixant des dels 1.200 fins els 800 metres a última hora del dia. A mesura que avanci la tarda i, especialment, dissabte a la nit les precipitacions arribaran a gran part de Catalunya. Atenció perquè la nit-matinada de dissabte a diumenge podrien caure tempestes localment fortes i acompanyades de calamarsa o pedra a les comarques de Barcelona i a l'interior i sud de Girona. Diumenge al matí la cota de neu rondarà els 600 metres i, puntualment, en moments de xàfecs intensos, es pot desplomar aire fred de les capes altes de l'atmosfera i, per tant, no descartem alguna nevada en cotes inferiors. Al matí cauran xàfecs i tronades a la costa i prelitoral de Barcelona i a les comarques de Girona. Nevarà a la cara nord del Pirineu. A mesura que avanci el dia la cota de neu anirà pujant fins els 1.000 metres. Farà sol a l'interior i al sud del país amb vent fort de mestral. Ambient d'hivern. 

Març més plujós a Catalunya

La setmana que ve es presenta molt variable. Dilluns a la tarda arriba un front molt descafeïnat que podria deixar quatre gotes a l'oest del país. Els canvis de temps més importants podrien arribar a Catalunya a partir del cap de setmana del 9 i 10 de març amb pluges i neu al Pirineu. Lògicament tot això cau lluny i, per tant, ho haurem d'anar confirmant en properes informacions. Si voleu saber què diuen les tendències per aquest mes de març no us perdeu el vídeo que trobareu a l'inici d'aquesta informació on Alfred Rodríguez Picó i Xavi Freixes es mostren optimistes per un canvi de patró que podria portar diverses tongades de precipitacions al nostre país. ElNacional.cat actualitza la previsió del temps cada dia al voltant de les vuit del vespre.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.