Arriben més pluges, tempestes i pedregades a Catalunya. El mes de juny, per sort, també arrencarà amb inestabilitat gràcies a l'anticicló centrat a les Illes Britàniques que afavoreix l'arribada de xàfecs i tronades a casa nostra. Quants litres cauran al teu poble o ciutat els propers dies? Quin temps farà durant el cap de setmana de la Segona Pasqua que serà llarg en diversos municipis catalans? T'expliquem la previsió del temps en aquest vídeo:

 

Matins assolellats, tardes amb tempestes

Aquest dimarts farà sol a la costa on no plourà en tot el dia. A l'interior del país, en canvi, a mesura que avanci el dia, les nuvolades tornaran a créixer amb força i acabarem amb ruixats i tempestes irregulars a molts punts de la Catalunya Central, comarques de Lleida i a les Terres de l'Ebre. També caurà alguna gotellada a l'interior de les comarques de Girona. Localment pot caure alguna pedregada o calamarsada. Les temperatures no presentaran gaires canvis i les màximes s'aproparan als 30ºC a Ponent i a l'Ebre, i rondaran els 23 o 24ºC a Barcelona i a Tarragona.

Temps de paraigües fins a mitjans de juny

Dimecres, dijous i divendres continuarà l'ambient assolellat durant els matins però reapareixeran els xàfecs i les tronades durant les tardes a gran part de l'interior. Les tempestes seran localment molt fortes i, en alguns casos, aniran acompanyades de calamarsa o pedra. Aquesta setmana les precipitacions se centraran a l'interior i al Pirineu i pràcticament no plourà a la costa on, com a molt, s'escaparà algun ruixat molt aïllat. El proper cap de setmana (llarg per a alguns catalans perquè, dilluns que ve, se celebra la Segona Pasqua) farà sol a gran part del país però les tardes continuaran sent molt inestables amb pluges i tempestes generals a l'interior. La setmana que ve també vindrà marcada per la mateixa llei de temps: matins assolellats però tardes passades per aigua a gairebé tot el país. De fet, aquest panorama es podria repetir, com a mínim, fins el 8 o 10 de juny.