Arriba la calor de ple estiu amb temperatures màximes de gairebé 40ºC però després, plourà i refrescarà a tot Catalunya. La previsió del temps anuncia forts canvis per als últims dies del mes de juny i atenció perquè el juliol arrencarà amb inestabilitat i poca calor. No us perdeu la predicció meteorològica perquè tindrem dies amb un temps molt atípic per a l'època de l'any. Xavi Freixes t'ho explica en aquest vídeo:

 

El juny portarà més pluges i tempestes

Aquest dimecres farà sol i més calor a tot Catalunya amb temperatures màximes que, puntualment, arribaran als 35ºC a les comarques de Ponent. Al matí hi haurà alguns núvols baixos en punts costaners i, durant la tarda i el vespre, apareixeran intervals de núvols poc importants en altres comarques. Només creixeran nuvolades al Pirineu on cauran ruixats i tempestes irregulars i de curta durada durant la segona meitat del dia. Dijous serà el dia més càlid de la setmana amb temperatures màximes de 37 o 38ºC en punts del Pla de Lleida i a l'interior de les Terres de l'Ebre. Nits tropicals a gran part del país. Només apareixeran intervals de núvols purament decoratius i, un dia més, la probabilitat de tempestes de mitja tarda se centrarà, només, al Pirineu. Divendres també farà molta calor amb una acusada sensació de xafogor. A partir de la tarda i sobretot al vespre, augmentaran els núvols al sud i a l'oest de Catalunya. Divendres a la nit començarà a ploure al Montsià i al Baix Ebre. Atenció perquè la nit de divendres a dissabte les pluges i les tempestes arribaran a gairebé tot Catalunya. Les tronades podrien deixar més de vint litres per metre quadrat en només mitja hora i, en alguns casos, aniran acompanyades de calamarsa o pedra. Dissabte al matí encara plourà però, a mesura que avanci el dia, desapareixeran les precipitacions i, durant la tarda i el vespre, s'obriran moltes clarianes. Temperatures força més baixes. El proper diumenge farà sol a moltes comarques però ràpidament creixeran nuvolades i plourà a la meitat nord de les comarques de Lleida. A la tarda els xàfecs podrien arribar a les comarques de Barcelona i Girona

El juliol arrencarà sense temps d'estiu

El proper dilluns, 1 de juliol, segurament tindrem temperatures inferiors a les habituals per a l'època de l'any. El juliol, per tant, podria començar amb poca calor. Alguns models meteorològics anuncien una nova inestabilització del temps amb ruixats i tempestes però altres, no. Aquesta possibilitat, per tant, l'haurem d'anar confirmant en properes informacions a ElNacional.cat.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.