Un canvi radical de temps afectarà Catalunya les últimes hores del mes de maig i, sobretot, durant els primers dies de juny. Arriba una forta baixada de les temperatures amb noves tongades de ruixats, tempestes i algunes pedregades. Atenció a la previsió del temps per al proper cap de setmana perquè, un any més, es complirà la dita "Fins al 70 d'abril no et llevis ni un fil". Xavi Freixes t'explica tots els detalls de la predicció meteorològica en aquest vídeo on, a més, veuràs imatges espectaculars: 

 

Arriben nous canvis de temps a Catalunya

Aquest dimarts farà sol a gran part de Catalunya amb temperatures més altes. Les màximes oscil·laran entre els 24 i els 29ºC a la majoria de pobles i ciutats. Puntualment s'arribarà als 30ºC al Pla de Lleida i a l'interior de les Terres de l'Ebre. Creixeran nuvolades que, durant la tarda, deixaran ruixats i alguna tempesta però de caràcter molt aïllat i només al Pirineu. Tramuntana moderada al nord de la Costa Brava. Dimecres al matí també farà força sol però, durant la tarda, apareixeran intervals de núvols poc importants a la majoria de comarques que no deixaran ni una gota. Com a molt caurà algun xàfec aïllat al Pirineu. Farà molta calor amb màximes que podrien arribar als 33 o 34ºC a l'interior i al sud del país. El proper dijous al matí farà sol però, a la tarda, augmentarà la inestabilitat amb ruixats i tempestes al Pirineu, Prepirineu, Catalunya Central, comarques interiors de Girona i al nord de les de Barcelona. Les temperatures iniciaran una baixada que notarem, sobretot, divendres i el cap de setmana. Divendres cauran xàfecs i tronades irregulars i de curta durada a les comarques de Barcelona, Girona i al Pirineu. La nit-matinada de divendres a dissabte no és impossible alguna gotellada al Camp de Tarragona i algun ruixat aïllat a la resta del país.

El juny arrencarà fresc i amb tempestes

El proper cap de setmana arrencarà amb un ambient fresc i amb un temps molt inestable. Dissabte cauran ruixats i tempestes irregulars a qualsevol punt de Catalunya. Les precipitacions seran més freqüents i fortes a mesura que avanci el dia i, per tant, cauran sobretot durant la tarda, el vespre i la nit. Les tronades seran localment molt fortes i podrien anar acompanyades de calamarsa o pedra. Diumenge, en canvi, dominaran les estones de sol amb nuvolades que només deixaran alguna gotellada sorpresa i de caràcter molt aïllat. Pujaran les temperatures màximes a tot el país. La inestabilitat podria ser la protagonista, amb algunes pauses, durant la primera quinzena del mes de juny. Una bona notícia per a la sequera que, tot i la primavera plujosa que estem tenint, continua sent el principal mal de cap de Catalunya. ElNacional.cat actualitza la previsió del temps cada dia, al voltant de les set de la tarda.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.