La previsió del temps anuncia un fort canvi per al pont de la Puríssima. Catalunya sota zero amb fortes gelades, neu a cotes baixes, pluges i vent. Aquests seran els protagonistes d'aquí a pocs dies i marcaran la recta final del llarg pont a tot el país. Quins dies plourà? Quan nevarà a cotes baixes? Quines temperatures marcaran els termòmetres aquest desembre? T'expliquem la previsió del temps en aquest vídeo:

 

Neu a cotes baixes: la temporada d'esquí arrenca amb bon peu

Les nevades tornaran a ser les protagonistes de la situació meteorològica a Catalunya. Aquests dies s'ha complert la previsió d'ElNacional.cat i la neu ha arribat a cotes inferiors als 700 metres. Vídeos i fotos espectaculars de les nevades ja s'han fet virals i atenció perquè falten pocs dies perquè puguem immortalitzar una situació molt similar i encara més freda. Els esquiadors gaudeixen d'un bon inici de temporada gràcies a la neu fresca i a les baixes temperatures que permeten fabricar-ne d'artificial.

Prepareu l'abric i el paraigua!

Rescateu els abrics més gruixuts de l'armari perquè durant aquest pont ens acabaran fent molta falta. De moment, aquest dimarts pugen les temperatures i serà el dia menys fred de la setmana. De mitjana, les temperatures seran tres graus més altes. Farà sol a la majoria de comarques però amb la presència d'intervals de núvols que, a estones, mig taparan el cel. Boires en planes i fondalades interiors. No plourà ni nevarà enlloc. Dimecres els núvols compartiran protagonisme amb estones de sol i les temperatures seran un parell de graus més baixes. Dijous arriba un fort canvi de temps que ja fa dies (des de la setmana passada) que us anunciem des d'ElNacional.cat: plourà a tot Catalunya i nevarà al Pirineu per damunt dels 1.600 o 1.700 metres. Temperatures una mica més baixes. El proper divendres serà un dia gris amb el cel tapat arreu i amb plugims dispersos. Nevarà al Pirineu per damunt dels 1.500 o 1.600 metres.

Nevarà al Tibidabo de Barcelona?

El canvi de temps més fort arribarà el proper cap de setmana: dissabte al matí plourà a tot Catalunya però les precipitacions no duraran gaires hores. A partir del migdia ja farà sol a les comarques de Lleida i a les de Tarragona però alerta perquè la tramuntana i el mestral presentaran ratxes cada vegada més fortes. A les comarques de Barcelona i a les de Girona els xàfecs i algunes tempestes poden durar fins a la tarda. Nevarà a totes les cotes del Pirineu. A la resta, al matí, la cota baixarà fins els 800 metres i atenció perquè, a última hora del dia, pot baixar fins els 400 o 500 metres (i no descartem alguna sorpresa en forma de neu en cotes inferiors). Ara bé, quan baixi la cota a 400 o 500 metres ja gairebé no tindrem precipitacions, només xàfecs aïllats a Barcelona i a Girona que és on justament podríem acabar el dissabte amb enfarinades sorpresa. Amb sort, podria nevar al Tibidabo de Barcelona. Fortíssima patacada de les temperatures.

El pont de la Puríssima acabarà amb gairebé tot Catalunya sota zero / GFS Wetterzentrale
El pont de la Puríssima acabarà amb un fort canvi de temps a Catalunya / GFS Wetterzentrale

Fortes gelades

El proper diumenge, 11 de desembre, dia de l'operació tornada del llarg, pont farà sol excepte en punts de la cara nord del Pirineu on quedaran força núvols. La tramuntana i el mestral continuaran bufant amb molta força i farà un fred que pelarà. Catalunya es despertarà sota zero excepte a la costa. Creixeran nuvolades al nord de Barcelona i al sud de les comarques de Girona on no és impossible alguna gotellada sorpresa que seria de neu a cotes molt baixes.