Una DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts) provocarà un canvi radical de temps a la Mediterrània amb fortes pluges i tempestes que localment tindran caràcter torrencial. Les zones més afectades per les perilloses tronades seran Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. Atenció i molta precaució perquè plourà molt fort a moltes comarques. Alerta amb les rieres i altres zones inundables! Quin temps farà el cap de setmana del 8 i 9 d'octubre? No et perdis la previsió del temps en aquest vídeo:

 

Aiguats a la vista!

Aquest divendres les fortes pluges i tempestes deixaran més de 100 litres per metre quadrat en alguns punts del Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Priorat i el Baix Camp. També cauran patacs d'aigua en punts del Camp de Tarragona, i en zones de la costa i prelitoral tant de Barcelona com de Girona. De fet, a mesura que avanci el dia, les fortes pluges poden arribar a qualsevol punt del país. Les temperatures màximes seran més baixes i les mínimes lleugerament més altes. El cap de setmana també es presenta inestable. Dissabte sortiu de casa amb el paraigua tot i que tindrem estones de sol. No plourà de manera general i continuada durant tot el dia però ens sorprendran xàfecs o tronades a qualsevol poble o ciutat del país. No descartem alguna pedregada. Temperatures més baixes. Diumenge serà un dia menys inestable però no farem net: dominaran les ullades de sol amb alguna tempesta al Pirineu i amb gotellades aïllades a la resta del país. Les temperatures màximes seran una mica més altes.

Vall de Baldomar, la Noguera Foto @olga mayora Twitter
Cel preciós a la Vall de Baldomar, a la Noguera / Foto: @olga_mayora Twitter

Fred de plena tardor

Atenció al que passarà la setmana que ve! Setmana de paraigües a tot Catalunya (amb pauses). Dilluns, per exemple, pràcticament no plourà tret d'algunes tempestes en zones de muntanya. Dimarts i dimecres, en canvi, tornaran els xàfecs i les fortes tempestes que seran pràcticament generals. Quan arribarà el fred de plena tardor? La setmana que ve, tot i que les temperatures seran més baixes, no farà gaire fred encara. La baixada forta de les temperatures que ens portarà fred de plena tardor podria arribar a Catalunya a partir del diumenge, 16 d'octubre amb valors 10ºC més baixos que els que tenim ara mateix. Justament el diumenge, dia 16, podrien tornar les fortes tempestes a tot el país. ElNacional.cat us informarà puntualment de qualsevol novetat que presenti aquesta forta inestabilització del temps.

Fred de tardor segona quinzena octubre mapa dia 18 GFS Wetterzentrale
La segona quinzena d'octubre arrencarà amb una forta baixada de les temperatures a tot Catalunya / GFS Wetterzentrale