Calor en superfície i aire fred a les capes altes de l'atmosfera, la recepta perfecta per regar Catalunya amb més pluges i tempestes. L'anticicló centrat a les Illes Britàniques afavoreix aquest panorama d'inestabilitat que, per sort, s'allargarà durant uns quants dies. Tot i això també tindrem algunes pauses i moltes hores amb temps de platja. Vols saber quins dies plourà més i en quines comarques cauran més litres per metre quadrat? Atenció a l'última hora de la previsió del temps que t'expliquem en aquest vídeo:

 

Matí assolellat, tarda amb llamps i trons

Aquest dimecres dominaran les estones de sol amb temperatures càlides durant força hores però, si no heu de tornar a casa fins a mitja tarda, agafeu els paraigües perquè acabarem amb ruixats i tempestes a moltes comarques. A diferència dels últims dies les precipitacions arribaran a moltes comarques de Barcelona i Girona. El Servei Meteorològic de Catalunya alerta de xàfecs i tempestes que poden deixar més de 20 litres per metre quadrat en només mitja hora en 20 comarques: Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Moianès, Bages, Segarra, Solsonès, Berguedà, Lluçanès (comarca que encara no surt al mapa del Meteocat), Osona, Ripollès, Garrotxa, Gironès, Pla de l'Estany i Alt Empordà. Les tronades poden anar acompanyades de calamarsa o pedra.

Mapa perill tempestes dimecres, 31 de maig Meteocat
Alerta per fortes tempestes i pedregades en 21 comarques catalanes / Meteocat

Xàfecs, tempestes i pedregades

Dijous continuarà el temps inestable amb força estones de sol durant el matí que compartiran protagonisme amb algun primer ruixat de caràcter irregular. A mesura que avanci el dia els xàfecs i les tronades guanyaran terreny i arribaran a molts pobles i ciutats. Les tempestes poden ser fortes i, en algun cas, aniran acompanyades de pedra. Les temperatures no presentaran gaires canvis. El proper divendres, 2 de juny, el temps vindrà marcat pel sol i la calor a la costa i al prelitoral. A la tarda cauran ruixats al Pirineu i, de manera molt aïllada, a l'interior del país.

Quin temps farà durant la Segona Pasqua?

El cap de setmana farà sol i més calor amb màximes d'entre 27 i 30ºC a la majoria de comarques. A la costa els termòmetres s'enfilaran fins els 24 o 25ºC amb una marcada sensació de xafogor. A la tarda cauran xàfecs al Pirineu i no és impossible que s'escapin algunes gotellades a l'interior del país. Diumenge els ruixats de curta durada podrien arribar, puntualment, a la costa amb temperatures un parell de graus més baixes. Tot i això farà calor durant tot el cap de setmana. El proper dilluns, dia de la Segona Pasqua, començarà amb sol però es taparà ràpidament al sud del país amb algun primer ruixat al Montsià, Baix Ebre, Terra Alta i Baix Camp. Al vespre, els xàfecs i les tronades podrien arribar a qualsevol punt de Catalunya. Per sort, el temps inestable ens acompanyarà durant totes les tardes de la setmana que ve.