Arriba el cap de setmana més fred i blanc de l'hivern a tot Catalunya. Atenció perquè la previsió del temps anuncia una novetat molt important d'última hora. Quines temperatures tindrem? Per què és tan perillós el temps que farà? Quan nevarà a cota zero i a tot Catalunya? T'expliquem la previsió i totes les novetats en aquest vídeo.

🔴🐦 Les garses anuncien un fort canvi de temps amb pluja i neu a Catalunya

 

 

Fred insuportable i Catalunya blanca!

Aquest divendres farà sol a tot Catalunya excepte a la cara nord del Pirineu on continuarà nevant dèbilment. Ambient cada vegada més fred tot i el sol que s'imposarà a la majoria de comarques. Boires gebradores en moltes zones de l'interior i tramuntana moderada a l'Empordà. Possible sorpresa a última hora del dia o entrada la matinada de dissabte amb algun xàfec aïllat a la costa de Barcelona que podria ser de neu rodona a qualsevol cota. Serien fenòmens molt puntuals, de curta durada i anecdòtics. Atenció a les fortes gelades que tenim i tindrem a pràcticament tot el país, costa inclosa. Paisatges de cru hivern a la majoria de pobles i ciutats tal com podeu veure en aquests vídeos:

Quin temps farà el cap de setmana?

El cap de setmana farà sol a gran part del país amb temperatures cada vegada més baixes. Dissabte encara nevarà dèbilment a la cara nord del Pirineu (Val d'Aran, nord del Pallars Sobirà i de l'Alta Ribagorça, i al Principat d'Andorra). A més, dissabte continuarà la possibilitat d'algun xàfec aïllat a la costa de Barcelona que podria ser de neu o de neu granulada a qualsevol cota. Sortiu abrigats tot i el sol perquè farà un fred que pelarà. Les temperatures màximes més altes de Catalunya no passaran dels 8 o 10ºC a la costa. Mínimes perilloses amb valors de -8ºC en zones interiors com el Pla de Lleida. Les gelades poden posar en perill alguns conreus al prelitoral on tindrem mínimes de -4ºC. De fet, també gelarà a primera línia de mar. Boires gebradores en planes i valls de l'interior.

Onada de fred segona setmana febrer 2023 GFS Wetterzentrale
Una nova onada de fred més forta que l'actual podria arribar a Catalunya la segona setmana de febrer / GFS Wetterzentrale
Fred i neu a Catalunya 7 de febrer del 2023 GFS Wetterzentrale
Una fortíssima baixada de les temperatures podria afectar Catalunya la segona setmana de febrer / GFS Wetterzentrale

Quan nevarà a cota zero i a tot Catalunya?

La setmana que ve estarà marcada per l'anticicló amb sol a tot Catalunya excepte en punts de l'interior on s'imposaran les boires. La matinada de dilluns serà perillosament freda però les temperatures màximes iniciaran una clara pujada que serà progressiva a mesura que avanci la setmana. De fet, la setmana que ve acabarem amb un ambient diürn gairebé primaveral a moltes comarques. Atenció, però, al que podria passar a partir del dilluns, 6 de febrer o del dimarts, dia 7: un fort canvi de temps podria portar una onada de fred més forta que l'actual i neu a tot Catalunya, també a primera línia de mar. Nevaria a cota zero i a totes les comarques del país. Alerta, per tant, perquè després d'una setmana amb temperatures suaus (la del 30 de gener al 5 de febrer) podria venir la setmana més freda de l'hivern amb alguns rècords i amb neu a tots els pobles i ciutats del país. Lògicament aquesta previsió l'haurem d'anar confirmant en properes informacions a ElNacional.cat.

Nevada general a cota zero dimarts, 7 febrer 2023 GFS Wetterzentrale
La nova onada de fred podria deixar nevades generals a cota zero i a tot Catalunya / GFS Wetterzentrale