La pitjor part del temporal està per arribar. Alerta amb les temperatures perquè es desplomaran encara més i acabarem amb fred de congelador a Catalunya. Gelarà fins i tot en pobles situats a primera línia de mar. I atenció perquè els últims mapes del temps anuncien novetats que podrien portar més neu a cotes molt baixes. No et perdis els detalls de la previsió del temps en aquest vídeo:

 

Cap de setmana sota zero

El cap de setmana es presenta assolellat excepte al Pirineu on continuarà nevant. Ho farà a totes les cotes i les precipitacions seran més abundants a la Val d'Aran, nord del Pallars Sobirà, Alta Ribagorça i al Principat d'Andorra. La nevada presentarà una pausa diumenge al matí però reapareixerà durant la segona meitat del dia. Farà sol a la majoria de comarques però molt de fred. El vent perd protagonisme i això permetrà que les temperatures mínimes caiguin en picat amb valors de fins a -18ºC o -20ºC al Pirineu, d'entre -4 i -8ºC a l'interior del país, gelarà al prelitoral i, fins i tot, en algunes platges. Aquest cap de setmana notarem la patacada de les temperatures a les valls. Així algunes poblacions com Vielha, la Seu d'Urgell i Puigcerdà tindran mínimes de -10 o -12ºC. La tramuntana continuarà sent forta a la Costa Brava amb temporal marítim (onades superiors als dos metres i mig d'alçària).

Tornarà a nevar

El fred de rigorós hivern ens acompanyarà durant tot el que queda del mes de gener. N'hi ha per dies! La majoria de dies farà sol amb tramuntana a l'Empordà. Atenció, però, perquè els últims mapes del temps anuncien neu per alguns dies de la setmana que ve. El dimarts, 24 de gener, podria nevar en algunes comarques de Girona, a la costa i prelitoral de Barcelona i en alguns punts de les comarques de Tarragona. La cota rondaria, només, els 100 o 200 metres i, esporàdicament, podria nevar a cota zero. Parlaríem de nevades dèbils i anecdòtiques amb precipitacions de caràcter molt dispers. El canvi més fort podria arribar el dijous, 26 de gener, amb nevades més generals i més intenses. Aquesta possibilitat, però, no la pinten tots els mapes del temps i, per tant, l'haurem d'anar actualitzant en properes informacions. De fet, hi ha models meteorològics que, per al proper dijous, donen sol i pinten nevades més disperses per divendres, 27 de gener, a última hora i per la matinada del dissabte, 28 de gener. ElNacional.cat està especialment pendent de totes les novetats meteorològiques que ens puguin afectar i us informarà puntualment de qualsevol última hora.

Nevarà a cotes baixes dijous, 26 de gener ECMWF Wetterzentrale
Possible nevada a cotes baixes a Catalunya el proper dijous, 26 de gener / ECMWF Wetterzentrale