Després d'una recta final d'abril esbojarrada amb l'atmosfera molt remoguda ha arribat el torn d'un anticicló de pa sucat amb oli que tindrà les hores comptades. Divendres haurà estat un dels dies més tranquils de la setmana amb molta bonança i sense pluges destacables, que se'n diu aviat, però fa més deu dies que plou en algun lloc o altre de Catalunya. Estem entre dues aigües, encara digerint el recent període plujós i fresc i amb la vista posada en un nou canvi de temps que arribarà el cap de setmana. En el següent vídeo t'expliquem on i quan tornaran les tempestes i t'ensenyem unes imatges impactants, que han tret a la llum les riuades dels últims dies, sobre la pitjor cara de la societat: 

 

Tempestes i novetats a la costa

La previsió del temps pel cap de setmana anuncia un augment progressiu de la inestabilitat. Dissabte encara molt aprofitable amb el cel variable i moltes estones de sol. La temperatura tocarà sostre amb màximes de 20ºC a 25ºC que deixaran un ambient molt suau al migdia. De nit refrescarà. Diumenge lliscarà un front poc actiu, però en aquesta època de l'any és sinònim de sarau i moviment. Ruixats i tempestes passatgeres, que circularan a gran velocitat, per les comarques de Lleida i el nord de Barcelona a partir del migdia amb llamps, trons, alguna calamarsada i arcs de sant Martí després del festival tempestuós. Els pobles i les ciutats de la costa quedaran al marge i s'ho veuran de lluny, però, per contra, podria haver-hi una visita sorpresa de les boires marítimes. La temperatura recularà una mica per aquest flux humit de mar cap a terra i l'ambient serà força agradable, de plena primavera.

Canvi de temps explosiu

Dilluns arribarà el gruix d'inestabilitat pel pas d'un solc que transportarà més aire fred en altura. De matinada, una branca de ruixats escombraran Catalunya amb poca aigua i el plat fort caurà entre la tarda i la nit amb tempestes a moltes comarques, sobretot entre Girona, Barcelona i l'interior. Atenció perquè les precipitacions podrien ser intenses i acompanyades de calamarsa o aiguats. Dimarts no farà net del tot i encara quedaran restes d'inestabilitat en forma de xàfecs i tempestes de tarda a la meitat est de Catalunya, sobretot cap a les comarques de Girona i el Pirineu oriental. Més sol a la resta amb temperatures relativament fresques, ja que quedarien per sota dels 20ºC a molts llocs. A partir de dimecres s'imposarà un nou anticicló, que aquesta vegada sí que podria ser més sostingut fins a mitjans de mes, i el temps es tranquil·litzarà amb sol i una remuntada de la temperatura.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.