ElNacional.cat estrena avui la nova méteo des de l'espectacular plató del diari amb nou grafisme, les millors imatges i amb els models meteorològics més fiables. I atenció perquè arrenquem amb novetats molt importants a la vista: arriba un fort canvi de temps amb aiguats, fortes tempestes, pedregades, neu al Pirineu i una forta baixada de les temperatures. El temps estable, assolellat i càlid per l'època de l'any té els dies comptats i l'octubre ens portarà un ambient de plena tardor amb fenòmens meteorològics que podrien ser violents. Quan plourà a Catalunya? Quan arribarà el fred de tardor? T'expliquem tots els detalls de la previsió del temps en aquest vídeo:

 

Afluixa la calor però... maleït anticicló!

Aquest dimarts farà sol amb alguns núvols baixos que mig taparan el cel a la costa. A gran part de Catalunya el cel estarà serè o poc ennuvolat, només amb la presència de pinzellades de núvols alts. Creixeran nuvolades al Pirineu que, durant la tarda, podrien deixar algun xàfec de caràcter molt aïllat. Afluixarà la calor amb temperatures màximes d'entre 26 i 30ºC a la majoria de pobles i ciutats, per tant continuarà l'ambient molt suau per l'època de l'any. L'anticicló garanteix una setmana força estable amb algunes nuvolades en zones de muntanya que, només dimecres, podrien deixar algun ruixat al Pirineu Oriental. A partir de dijous no plourà en cap comarca amb sol, alguns núvols alts i capes de núvols baixos en punts costaners. Dijous les temperatures iniciaran una nova pujada que es mantindrà fins dissabte amb temperatures màximes d'entre 27 i 32ºC. Diumenge, en canvi, afluixarà una mica la calor. En general, però, es mantindrà l'ambient d'estiu a tot el país.

Una DANA afectarà Catalunya durant el Pont del Pilar GFS Wetterzentrale
Una DANA podria afectar Catalunya aquest octubre amb aiguats, neu, pedra i fred de tardor / GFS Wetterzentrale

Quan arribarà el temps de tardor a Catalunya?

Els mapes del temps a mitjà termini anuncien un fort canvi que podria arribar coincidint de ple amb el pont del 12 d'octubre. Atenció perquè podria ploure a bots i barrals i una DANA podria afectar Catalunya durant el llarg cap de setmana amb tempestes que, en alguns casos, podrien ser torrencials. A més cauran pedregades i nevarà al Pirineu, primer només a les cotes més altes però la nevada podria baixar fins els 1.400 o 1.500 metres de cara al diumenge, 15 d'octubre. Les temperatures iniciaran una baixada que serà més marcada a mesura que avanci el llarg cap de setmana i que podria portar fred de plena tardor el proper dilluns, 16 d'octubre. ElNacional.cat estarà especialment pendent d'aquest possible gran canvi de temps i us informarà puntualment de qualsevol novetat que presentin els mapes del temps més actualitzats.