Canvi radical de temps a Catalunya. Arriba la calor d'estiu i atenció perquè molt aviat tornaran les pluges i tempestes a gran part del país. La previsió meteorològica anuncia moltes novetats per als propers dies que ens faran parar bojos a l'hora de vestir-nos. Primer, màniga curta però, d'aquí a pocs dies, ens haurem de tornar a abrigar. Quants litres cauran al teu poble o ciutat? Xavi Freixes t'explica l'última hora de la previsió del temps en aquest vídeo:

 

Canvi radical de temps amb sorpreses a les platges

Aquest dijous farà sol a tot Catalunya i pujaran les temperatures amb màximes que, puntualment, arribaran als 26 o 27ºC. A la tarda augmentaran els núvols alts a l'interior del país i apareixeran les primeres boires en algunes platges que guanyaran protagonisme en dies posteriors. Divendres també farà sol però tindrem el cel mig ennuvolat a la majoria de comarques. A la costa, les boires i les capes de núvols baixos faran que les temperatures màximes es quedin molt més curtes amb valors que, en general, rondaran els 20ºC. En canvi farà calor gairebé d'estiu a l'interior on els 26 o 27ºC seran cada vegada més habituals. El cap de setmana vindrà marcat per la calor amb temperatures que, puntualment, superaran els 30ºC al Pla de Lleida. Boires a les platges amb un ambient fresc i domini del sol a l'interior tot i que, a estones, estarà una mica enteranyinat per la presència de núvols poc importants. Diumenge a última hora del dia podrien caure dues gotes en punts del Pirineu i, esporàdicament, a l'oest de Catalunya. En general, però, serà un dia assolellat amb núvols anecdòtics excepte a la costa on les boires podrien fer la guitza als banyistes. 

Pluges, tempestes i pedregades

El proper dilluns, 8 d'abril, encara dominaran les estones de sol però, a partir de la tarda i el vespre, començarà a canviar el temps amb xàfecs dispersos a l'interior. Els ruixats podrien arribar a qualsevol punt del país a mesura que avanci la nit-matinada de dilluns a dimarts. Atenció perquè el proper dimarts podria ser un dia passat per aigua amb tempestes localment fortes i acompanyades de calamarsa o pedra a les comarques de Barcelona i Girona. Nevarà al Pirineu on la cota de neu anirà baixant progressivament fins als 1.000 metres amb un fort descens de les temperatures a tot el país. Alfred Rodríguez Picó i Xavi Freixes actualitzaran la previsió del temps a ElNacional.cat amb un nou vídeo aquest dijous, 4 d'abril, al voltant de les vuit del vespre.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.