La previsió del temps anuncia ruixats i tempestes sorpresa a Catalunyanevarà al Pirineu i baixaran les temperatures. La calor dels últims dies no es repetirà aquesta setmana i haurem de rescatar les jaquetes, sobretot de nit i matinada. Quan plourà i en quines comarques? T'expliquem la predicció meteorològica en aquest vídeo on, a més, veuràs imatges espectaculars:

 

Canvi radical de temps a Catalunya

Aquest dimarts serà un dia mig ennuvolat a les comarques de Barcelona i Girona amb ruixats irregulars i de curta durada. Nevarà al Pirineu, sobretot a la Val d'Aran, al nord del Pallars Sobirà, de l'Alta Ribagorça i del Principat d'Andorra on la cota anirà baixant des dels 1.500 fins els 1.000 metres a última hora del dia. Tramuntana i mestral amb ratxes molt fortes als dos extrems del país i temperatures cada vegada més baixes. Dimecres l'ambient serà encara més fresc i, a primera hora del dia, cauran xàfecs a la costa de Barcelona on s'obriran clarianes a mesura que avanci el matí. Farà sol a les comarques del Pla de Lleida i a les Terres de l'Ebre i continuarà nevant a la cara nord del Pirineu amb una cota de 1.000 metres a primera hora que ràpidament pujarà fins els 1.500 metres. Tramuntana forta a l'Empordà. Al vespre o a la nit, les gotellades tornaran a guanyar protagonisme a les comarques del nord de Barcelona i Girona. El proper dijous, 18 d'abril, tindrem més inestabilitat amb ruixats i tempestes irregulars a les comarques de Barcelona i Girona. A partir de mitja tarda i, sobretot, de cara al vespre, els ruixats podrien arribar, també, al Camp de Tarragona. Nevarà al Pirineu a partir dels 1.000 metres i farà sol a les comarques de Ponent i a les Terres de l'Ebre. La tramuntana continuarà sent notícia al nord de la Costa Brava i l'ambient serà molt fred a tot el país.

Plourà el dia de Sant Jordi?

El propers divendres, dissabte i diumenge farà sol a tot Catalunya. La matinada de divendres serà més freda amb temperatures mínimes d'entre 1 i 5ºC a gran part de l'interior. Les màximes, però, iniciaran una pujada que notarem, sobretot, el proper cap de setmana. No farà la calor rècord del cap de setmana passat però l'ambient serà de plena primavera amb màximes que rondaran els 25ºC a molts pobles i ciutats. La previsió del temps a més llarg termini anuncia un augment dels ruixats i tempestes els propers dilluns i dimarts, 22 i 23 d'abril, coincidint amb el dia de Sant Jordi. Lògicament aquesta predicció l'haurem d'anar confirmant en properes informacions a ElNacional.cat


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.