Alerta per aiguats, fortes tempestes i pedregades a Catalunya. La previsió del temps confirma que la inestabilitat serà la protagonista durant moltes hores d'aquest llarg cap de setmana de la Segona Pasqua. Plourà a gran part del país però no a tot arreu. En algunes comarques no hi caurà ni una gota i, fins i tot, dominaran les estones de sol amb temperatures cada vegada més altes. Plourà al teu poble o ciutat? Podrem anar a la platja? T'expliquem la previsió del temps en aquest vídeo.

☔ La borrasca Oscar complica el temps en ple mes de juny: perill d'aiguats a Catalunya!

 

 

Alerta per aiguats en 26 comarques

Aquest dissabte cauran xàfecs i tempestes a gairebé tot Catalunya. Les precipitacions seran més abundants a partir del migdia i durant la tarda. Alerta perquè localment deixaran més de 20 litres per metre quadrat en només mitja hora i, en alguns casos, aniran acompanyades de calamarsa o pedra. El Servei Meteorològic de Catalunya alerta de perill per intensitat de pluja en 26 comarques: Segrià, Garrigues, Urgell, Pla d'Urgell, Segarra, Noguera, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Alt Urgell, Solsonès, Cerdanya, Anoia, Bages, Berguedà, Osona, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Moianès, Lluçanès (comarca que encara no apareix al mapa del Meteocat), Ripollès, Garrotxa, Pla de l'Estany, Alt Empordà, Gironès i la Selva. A la costa, excepte a l'Alt Empordà, no s'hi esperen precipitacions i, per tant, farà temps de platja tot i la presència de nuvolades poc importants. L'aigua del mar està a 20ºC a gran part de la costa catalana i ja arriba als 22ºC en algunes platges de la Costa Daurada.

Temperatures de 30ºC

Diumenge el temps serà molt similar amb domini del sol durant el matí però reapareixeran els ruixats i les tempestes, sobretot durant la tarda i a gran part de l'interior del país. Les precipitacions també seran localment molt fortes i pot pedregar. No plourà a primera línia de mar i pujaran les temperatures. El proper dilluns, dia de la Segona Pasqua, farà sol a gairebé tot el país amb nuvolades que només deixaran ruixats i tempestes al Pirineu i, de manera molt més aïllada, a l'interior del país. Dilluns, per tant, no plourà a la majoria de pobles i ciutats. Farà més calor amb màximes de 30ºC al Pla de Lleida i a les Terres de l'Ebre.

Més pluges i tempestes a la vista!

La setmana que ve ens portarà una forta inestabilització del temps però abans tindrem una treva amb dies de sol i molta calor. Dimarts i dimecres el cel estarà ras a la majoria de comarques i només caurà algun ruixat aïllat de mitja tarda al Pirineu. Les temperatures màximes superaran els 30ºC a les zones més càlides del país. Atenció, però, de cara als propers divendres, dissabte i diumenge, 9, 10 i 11 de juny, perquè una nova tongada d'inestabilitat podria deixar pluges i fortíssimes tempestes a tot Catalunya. ElNacional.cat actualitza la previsió del temps cada dia amb la vista posada a aquest nou i gran canvi de temps que, per sort, podria deixar força pluja durant el segon cap de setmana del mes de juny.