La borrasca Oscar retarda l'arribada de l'estiu a moltes zones del centre i l'oest peninsular. Atenció als nous canvis de temps que, molt aviat, afectaran Catalunya amb fortes tempestes, pedregades i aiguats. Quins dies i a quines hores cauran les tronades més perilloses? Alerta, també, al fort canvi de temperatures que està a punt d'afectar-nos de ple. Si vols conèixer tots els detalls de la previsió del temps més actualitzada no et perdis aquest vídeo.

🔴☔ ÚLTIMA HORA: Plourà a bots i barrals i el temps més perillós, a punt d'arribar a Catalunya

 

 

Dimecres gris i xafogós

Aquest dimecres acabarem amb el cel tapat a gran part del país amb pluges poc importants al Pirineu i, puntualment, en algunes zones de l'interior. A la majoria de pobles i ciutats, però, no hi caurà ni una gota tot i que els núvols es faran extensos durant la segona meitat del dia. Les estones de sol, per tant, tenen els minuts comptats però podeu sortir de casa sense el paraigua excepte al Pirineu. També poden caure quatre gotes a l'oest i al voltant dels ports de Tortosa-Beseit. Les temperatures màximes seran un pèl més baixes però continuarà l'ambient càlid i xafogós. Dijous dominaran les estones de sol i atenció perquè pujaran les temperatures amb màximes d'entre 25 i 30ºC a la majoria de comarques. A la tarda caurà algun xàfec aïllat al Pirineu i potser alguna gotellada molt puntual a l'interior i al sud del país. 

Tornen els xàfecs i les fortes tempestes

El proper divendres un nou canvi de temps afectarà Catalunya amb ruixats que ja cauran durant el matí i que guanyaran terreny amb el pas de les hores. L'excepció serà la costa de Barcelona i la Costa Brava on també augmentaran els núvols però no plourà. Ambient càlid i xafogós. Dissabte també farà sol i creixeran nuvolades que, durant al tarda, deixaran xàfecs i algunes tempestes al Pirineu i, puntualment, a l'interior del país. Farà molta calor amb màximes de 32ºC a Lleida. Diumenge els ruixats i les tronades de mitja tarda podrien ser més generals i fortes a l'interior del país amb algunes pedregades. Ara bé, la ratxa de precipitacions més important arribarà a Catalunya durant la propera setmana. Arribarem, per tant, a mitjans de juny amb patacs d'aigua i algunes pedregades. Les tronades podrien ser especialment intenses els propers dilluns, dimarts i dimecres, 12, 13 i 14 de juny. Els mapes del temps a mitjà termini anuncien, com és lògic en aquesta època de l'any, una fortíssima pujada de les temperatures de cara al 21 de juny amb màximes superiors als 35ºC a l'ombra a Ponent i a les Terres de l'Ebre.

Calor 21 de juny GFS Wetterzentrale
La segona quinzena de juny portarà la primera onada de calor de l'estiu amb màximes de 37 o 38ºC a l'ombra / GFS Wetterzentrale