La previsió del temps anuncia pluges i tempestes per aquest mes d'abril a Catalunya. L'estabilitat durarà pocs dies i, per sort, molt aviat haurem de tornar a obrir els paraigües a tots els pobles i ciutats del país. Atenció, també, amb les temperatures perquè arriba un canvi molt important. Quins dies plourà? Quin temps farà el proper cap de setmana? La predicció meteorològica presenta novetats importants que t'expliquem en aquest vídeo:

 

Fort canvi de temps la primera setmana d'abril a Catalunya

Aquest dimecres farà sol a tot Catalunya però, a estones, veurem pinzellades de núvols alts que gairebé passaran desapercebuts. Les temperatures seran un parell de graus més altes amb màximes que, puntualment, arribaran als 24 o 25ºC a les Terres de l'Ebre. La matinada encara serà una mica freda però no tant com les anteriors. A la tarda no és impossible que s'escapi algun ruixat aïllat i anecdòtic al Pirineu. Dijous les temperatures encara pujaran més amb domini del sol a tot Catalunya tot i la presència de quatre núvols prims que, cap al tard, es faran més abundants a l'oest del país. El proper divendres, 5 d'abril, augmentaran els intervals de núvols que mig taparan el cel a totes les comarques amb vent moderat del sud-est. Ambient de plena primavera.

Quan plourà i cauran tempestes?

El proper cap de setmana farà sol tot i que tindrem el cel mig ennuvolat a la majoria de comarques i les temperatures tocaran sostre amb màximes de 30 o 32ºC a la ciutat de Lleida i de 27 o 28ºC a la Seu d'Urgell. A la costa les màximes es quedaran força més curtes amb valors d'entre 20 i 23ºC i atenció perquè es formaran boires marítimes que mantindran l'ambient molt fresc durant tot el dia en algunes platges. El temps canviarà a partir del dilluns, 8 d'abril, al vespre amb pluges a l'oest de Catalunya que arribaran a altres comarques durant la nit-matinada de dilluns a dimarts. Els propers dimarts i dimecres, 9 i 10 d'abril, podrien caure pluges i tempestes a tot Catalunya. ElNacional.cat actualitza la previsió del temps cada dia, al voltant de les vuit del vespre.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.