La previsió del temps confirma que l'abril marcejarà a Catalunya amb una forta baixada de les temperatures. Prepareu les jaquetes però també els paraigües perquè cauran ruixats i tempestes en algunes comarques i nevarà al Pirineu. Atenció, també, perquè alguns models meteorològics anuncien pluges per al dia de Sant Jordi. Xavi Freixes t'explica tots els detalls de la predicció en aquest vídeo:

 

Forta baixada de les temperatures

Aquest dimecres es presenta inestable amb xàfecs irregulars i de curta durada a la costa i prelitoral de Barcelona. A la tarda la inestabilitat reapareixerà a les comarques de Girona amb ruixats i alguna tempesta. Nevarà al Pirineu on la cota baixarà fins els 1.000 metres a mesura que avanci el dia. Farà sol a les comarques de Ponent i a les Terres de l'Ebre. No és impossible que alguna gotellada arribi al Camp de Tarragona. Tramuntana forta al nord de la Costa Brava amb temporal marítim i temperatures més baixes a tot Catalunya. Dijous continuarà el temps insegur amb precipitacions de curta durada a les comarques de Barcelona i Girona. A la tarda també pot caure algun ruixat al Baix Penedès, Tarragonès i Baix Camp però de caràcter molt aïllat. Nevarà al Pirineu, sobretot a la cara nord, amb una cota que rondarà els 1.000 o 1.200 metres. Vent fort a l'Empordà i ambient fred. La nit de dijous a divendres les temperatures tocaran fons amb mínimes de -2ºC a la Seu d'Urgell, 0ºC a Olot, 2ºC a Vic, 3ºC a Girona i a Balaguer, 4ºC a Lleida i 8ºC a Barcelona i a Tarragona

Sant Jordi amb ruixats i tempestes

El proper divendres el temps s'estabilitzarà i farà sol a tot Catalunya encara amb una mica de tramuntana al nord de la Costa Brava. El proper cap de setmana també es presenta molt assolellat amb temperatures més suaus de dia tot i que les nits es mantindran fresques. La previsió del temps a més llarg termini indica un augment de les nuvolades el proper dilluns a la tarda amb algun primer ruixat aïllat. Els xàfecs i les tempestes podrien ser més abundants el dia de Sant Jordi amb una nova baixada de les temperatures. ElNacional.cat confirmarà aquesta predicció en properes informacions.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.