Instagram és addictiu. Des que va aparèixer al mercat el 2010 ens encanta rebre likes, comentaris i missatges privats sobre els retalls de la nostra vida que compartim diàriament amb el nostre cercle proper o, si ja et mous en nivells d'influencer, amb milers de persones. Arribats a aquest punt, els usuaris habituals del servei sempre ens fem la mateixa pregunta. Com puc saber qui visita el meu perfil?

Abans que continuïs llegint t'he de donar una notícia dolenta i una de bona. La dolenta és que Instagram no dona informació exacta sobre les persones que visiten el nostre perfil o totes i cada una de les nostres publicacions. Quina solució ens queda a la gent curiosa que volem saber qui ha tafanejat en el nostre perfil d'Instagram? La bona notícia és que hi ha mètodes molt útils per esprémer les possibilitats del teu compte, utilitzar les dades públiques que ens ofereix sense compromís i conèixer molt més sobre les persones que et visiten.

No confiïs en apps de tercers

Com per a qualsevol necessitat en la vida, l'usuari d'Instagram haurà recorregut a Google per satisfer la seva curiositat. Segurament haurà buscat aplicacions de tercers que li permetin saber qui visita el seu perfil i s'haurà il·lusionat amb falses promeses. La premissa aquí és senzilla: simplement no funcionen.

Des que Facebook, ara Meta, va comprar Instagram el 2012, ha establert la seva pròpia política en matèria de protecció de dades i gestió de la privacitat de les dades que el lliuren els seus usuaris. En aquest sentit, Instagram es comporta igual que Facebook i impedeix que les aplicacions de tercers puguin informar sobre la identitat de les persones que visiten cada perfil.

Desconfia de qualsevol aplicació que t'estigui oferint conèixer els usuaris que visiten el teu Insta. Simplement és una app que vol recollir les teves dades o, el que és pitjor, infectar el teu telèfon amb algun tipus de codi maliciós. Aquesta informació només la pot manipular Facebook així que aplicacions com 'Instadetector' o 'InstaAgent' mai no et donaran el que ofereixen i utilitzant-les estàs exposant la seguretat de les teves dades.

Com saber qui visita el teu perfil d'Instagram

Encara que Instagram no té un comptador d'estadístiques ni un visor o una cosa semblant en el qual vagis a trobar la dada que busques, sí ofereix una pista senzilla per als usuaris que sàpiguen llegir-la: les històries d'Instagram. Aprèn a controlar les stories perquè són les úniques que et diran la identitat exacta dels usuaris que t'estan visitant.

Per conèixer la preuada estadística, tan sols has de revisar les històries que hagis pujat recentment encara que, això sí, recorda que com més temps hagi transcorregut des de la seva publicació més gent haurà entrat a veure-la i podràs tenir una visió més ajustada a la realitat sobre qui et visita.

stats sories

Una vegada davant la història que vulguis analitzar l'has de lliscar cap a dalt o fer clic a les icones amb fotos d'usuari que Instagram et mostra a la part inferior esquerra de la pantalla. En ambdós casos el sistema et mostrarà la icona d'un ull amb un comptador. Aquestes són totes les persones que han entrat en el teu perfil d'Instagram per veure la història. I sota veuras el llistat de tots els usuaris que l'han vist.

Aquesta tècnica només té dues excepcions. En primer lloc has de tenir en compte que les històries tenen una vida limitada a 24 hores. Passat aquell temps desapareixen i amb això la possibilitat de consultar qui les ha visitat. D'altra banda, has de saber que un usuari pot haver vist la teva història i a continuació haver abandonat el teu perfil sense visitar la resta de publicacions.

stats sories 2

Encara que és molt probable que la gent que gaudeix de les teves històries sovint, els teus usuaris més propers o recurrents, també siguin consumidors de les fotos que puges al teu perfil, hi pot haver excepcions. La mateixa naturalesa de les històries, que permeten anar saltant de compte en compte amb facilitat, ho propicia. A més, tingues en compte que existeixen aplicacions (WeInstag o Twitly per exemple) que permeten veure històries en manera incògnita.

Tingues en compte també que hi ha moltíssimes persones que visiten perfils sense deixar cap rastre. No parlo aquí de la manera incògnita sinó simplement d'usuaris que són habituals visitants de perfils en els quals no deixen comentaris o likes. Aquest tipus de visites queden fora del nostre control.

Altres mètodes alternatius

Sona a bajanada, però per saber qui visita el teu perfil d'Instagram has d'aprendre a llegir correctament les dades que et mostra l'aplicació. Per exemple, si notes que algú interactua amb likes, comentaris en alguna foto més antiga pot ser el senyal inequívoc que aquest usuari està visitant el teu perfil.

Una altra pista gairebé definitiva (encara que no infal·lible) és rebre comentaris en les teves històries i publicacions així com missatges privats. Els usuaris que et responguin d'aquesta manera estan visitant el teu perfil almenys amb certa freqüència.

Canvia a un compte professional

Instagram ofereix la interessant opció de convertir el teu compte personal en un compte professional. Un dels avantatges de tenir un compte professional gratuït és que podràs accedir a estadístiques sobre els teus seguidors i sobre el rendiment del teu compte. A més, et permetrà promocionar les teves publicacions per augmentar el seu recorregut i ofereix més opcions per comunicar-te amb la teva comunitat.

compte pro

Algunes de les dades valuoses que pots conèixer creant un compte professional tenen a veure amb l'edat, sexe, la ubicació per ciutat o país i l'horari en el qual la majoria dels teus seguidors o visitants utilitzen Instagram. No el posen cara, nom i cognoms als teus usuaris, però sí que et donen informació rellevant sobre com es perceben les teves publicacions.

Convertir el compte en professional és molt senzill. Has d'anar al teu perfil i fer clic en el menú marcat amb tres ratlles en la part superior dreta de la pantalla. Així accediràs al menú de configuració. Punxa en 'Configuració' i després en 'Compte' fes scroll cap a baix i trobaràs l'opció 'Canviar tipus de compte'

opcions compte pro

En aquest punt només has de seguir els passos que t'indica l'aplicació i escollir la categoria d'activitat que millor s'adapti als teus interessos.

descripcion compte pro

Una vegada hagis canviat el teu compte al perfil professional hauràs d'esperar una sèrie de dies perquè Instagram recopili la informació necessària i tindràs una eina més per saber no només qui visita el teu perfil sinó les característiques més destacades d'aquests visitants.

Amb aquests trucs podràs saber qui visita el teu perfil malgrat que l'aplicació d'Instagram no t'ho posa fàcil.