La majoria dels desplaçaments que fem amb avió ―tret que hàgim de volar per motius laborals concrets― ens permeten disposar d'un ingredient decisiu a l'hora d'aconseguir molt bons preus. I aquest ingredient no és cap altre que el de la flexibilitat a l'hora d'escollir tant dates com destins.

És cert que no sempre es pot ser del tot flexible, però tampoc és tan habitual que quan volem viatjar ens hàgim de cenyir sempre a uns determinats paràmetres i que aquests siguin inamovibles. Si el que busquem és fer una escapada de cap de setmana o de pont, anar-nos-en de vacances sense un destí totalment clar o si podem adaptar algunes dates dels nostres dies de descans per viatjar al lloc que volem, internet ofereix llocs web que ens ajudaran que sigui possible d'una manera molt més econòmica.

A continuació et presentem alguns webs especialitzats en els quals poder treure avantatge de diferents criteris perquè la butxaca no noti tant viatjar amb avió.

Liligo

Es tracta d'un cercador de vols francès però que té una gran acceptació a nivell internacional. Ofereix comparatives entre les ofertes de més de 600 aerolínies, de les quals prop de 80 d'elles són companyies low cost.

A Liligo es poden trobar vols a destinacions europees per prop de 20 o 30 euros i des dels 200 euros a ciutats americanes com Nova York. Permet filtrar les cerques en funció de diversos paràmetres com la destinació, el preu o la durada del viatge.

A més, ofereix un servei que mostra el preu habitual dels vols a una determinada destinació cada mes de l'any, com a ajuda per saber quan val més la pena viatjar a una ciutat en concret. Finalment, els preus que ofereix el web són els definitius, per la qual cosa no s'afegiran posteriorment càrrecs com les taxes o els impostos.

Last minute

Un web que fa molt temps que opera i que està pensat per a aquells a qui no els importi massa on viatjar a molt bon preu. Si ets dels que pot tenir feta la maleta en espera d'aconseguir un bitllet i sortir directe cap a l'aeroport, aquest és el teu web.

Ofereix preus realment barats en vols que no s'han arribat a completar quan falta poc temps per partir. Si t'agraden les emocions i les sorpreses per molt pocs diners, Last minute és el teu lloc web.

Airhopping

Malgrat que les destinacions que ofereix no són molt nombroses ni variades, Airhopping presenta l'avantatge del preu i la possibilitat d'enllaçar diverses ciutats per sobre de qualsevol altra preferència. Per poc més de 20 euros, el web et porta a qualsevol de les destinacions que té disponibles, i les vacances poden acabar sent un viatge per conèixer diferents ciutats com si fos un interrail.

El servei està pensat per organitzar unes vacances en què enllaçar des de dos a quatre destinacions europees o americanes diferents amb un sol bitllet amb el qual poder fer les escales.

Holiday guru

Lloc web especialitzat en l'oferta de vols i estades a preus més que competitius. A Holiday guru podràs aconseguir, per exemple, un viatge d'anada i tornada de quatre dies a Tenerife amb estada en un hotel de l'illa per menys de 90 euros o un circuit per Itàlia que inclogui Venècia i Roma amb quatre nits d'estada, trasllats i vols per menys de 250 euros.