Chrome, el popular navegador de Google, és el preferit per més del 60 per cent dels usuaris de mòbils Android al món. Es tracta d'una dada que ve en part influïda pel fet que qualsevol telèfon que compti amb Android com a sistema operatiu, porta per defecte Chrome en la seva configuració de fàbrica. Però tot i així, es tracta d'una aplicació mitjançant la qual escull navegar per Internet un gran nombre d'usuaris.

Si tu ets un d'ells, segur que t'agradaria conèixer una mica millor com treure més partit del Chrome del teu mòbil sense que et costi investigar-ho pel teu compte. Per això, a continuació te n'oferirem alguns dels trucs més interessants i que així la teva navegació amb Chrome al teu mòbil sigui encara millor.

Android

Activar la manera fosca a Chrome

 

Tant si és perquè et vols apuntar a una tendència creixent en els últims temps o perquè es diu que la manera fosca al mòbil afavoreix el descans de la vista, per poder activar aquesta manera a Chrome només has de seguir aquests passos. Obre Chrome i polsa els tres punts de la part superior dreta del navegador. Tria l'opció Configuració i una vegada dins, ves-te'n a Temes i tria Fosc.

Habilitar la manera estalvi de dades

 

Dur-lo a terme no només farà que la teva navegació sigui més ràpida, sinó que també ajudarà a reduir el consum de dades fins i tot en un 60%. Per a això, obre Chrome, polsa els tres punts de dalt a la dreta, elegeix l'opció Configuració, després Manera bàsica i una vegada dins, habilita el botó.

Precàrrega les pàgines per navegar més ràpid

 

La precàrrega de pàgines és una funció de Chrome que carregarà proactivament els llocs en què és probable que acabis fent clic. Això significa que una pàgina sovint es carregarà en segon pla abans que decideixis entrar en ella, la qual cosa suposa que l'experiència sigui molt més ràpida gràcies a l'ús de les cookies. Però has de tenir en compte que a canvi també consumi més dades. Per dur-lo a terme, obre Chrome, polsa els tres punts, entra en Configuració, després de Privacitat i finalment, habilita l'opció Càrrega prèviament les pàgines perquè la navegació i les recerques siguin més ràpides.

Lliscar per canviar de pestanya

 

Malgrat que es tracta d'una cosa molt senzilla, són majoria els usuaris de Android i Chrome que no coneixen aquesta còmoda funcionalitat que Google ha inclòs amb el pas del temps. Es pot passar d'una pestanya de Chrome a l'altra, i així tantes vegades com es vulgui, amb només fer lliscar el dit d'un costat a l'altre sobre la barra d'adreces del navegador. Qui ho prova, no ho oblida.

Home móvil

Impedir que els vídeos i àudios s'engeguin automàticament

 

Hi ha poques coses més molestes que entrar a visitar un web amb el mòbil i que es posin en funcionament els elements multimèdia de la pàgina en qüestió. Per no permetre que això succeeixi, obre Chrome, prem en els tres punts de la part superior dreta, entra en Configuració, després en Configuració del lloc web i, finalment, escull l'opció Multimèdia. Una vegada allà, polsa Reproducció automàtica i deshabilita l'opció apagant el botó.