Una de les malalties més molestes que existeixen són les migranyes. No són només un mal de cap, sinó que es tracta d'una afecció neurològica complexa que presenta una variada gamma de símptomes entre els quals es troba el mal de cap intens, l'alteració en la visió, diferents sensibilitats a sons, olors o a la llum i l'aparició de nàusea o vòmits. És un patiment incapacitant que pot impedir anar a la feina o realitzar una tasca del més simple.

Es calcula que al voltant d'un 12 per cent de la població pateix de migranyes i són més habituals entre els 30 i els 60 anys. Per si fos poc, a prop del 90 per cent de les migranyes tenen el seu origen en antecedents familiars, la qual cosa les fa més temibles si quan s'és jove es té algun familiar que les pateix.

Migraña

Afortunadament, també existeixen aplicacions per al mòbil per provar d'ajudar els qui les pateixen. I el bo és que moltes d'elles serveixen de cert alleujament per als que les utilitzen o, fins i tot, per als qui combinen algunes d'elles en el dia a dia. A continuació en coneixerem algunes de les més conegudes.

White Noise Lite

Aquesta app està pensada per ajudar a dormir més fàcilment en proporcionar una varietat de sons relaxants a l'hora de ficar-se al llit. La versió gratuïta de l'aplicació proporciona 40 sons ambientals, un rellotge per dormir i una alarma que augmenta gradualment el volum per despertar-te suaument en lloc del so alt i constant d'una alarma habitual. Els sons que s'inclouen en l'aplicació són de gran qualitat, es poden crear barreges entre ells o fins i tot pots gravar els teus si així ho prefereixes. Si tens problemes per dormir, aquesta aplicació podria ajudar-te a recuperar el control dels teus patrons de son.

Pots descarregar-te l'app gratis tant per a Android com per a iOS.

Migraine buddy

Aquesta app per al seguiment de les migranyes està dissenyada per neuròlegs i especialistes en dades. Et permet registrar la teva freqüència i durada de la migranya, la ubicació i intensitat del dolor, i els símptomes i medicaments, així com identificar els possibles desencadenants de la migranya.

Migraine buddy també registra els signes que es presenten abans de l'atac, els símptomes de la migranya, els medicaments presos, els mètodes d'alleujament que s'han utilitzat, com la migranya està afectant les teves tasques diàries i un mapa del cap per seleccionar l'àrea del dolor.

Pots descarregar-la gratis per a Android i per a iOS.

Móvil BN

Filtre de llum blava per evitar migranyes i insomni

Aquesta és una aplicació de filtre de llum blava dissenyada per protegir els teus ulls de la longitud d'ona blava emesa per les pantalles dels dispositius que utilitzes diàriament. L'exposició a aquesta llum blava a la nit pot interrompre el teu cicle normal de son i el ritme circadiari i està relacionat amb l'insomni i la migranya. El filtre atenua la pantalla i t'ajuda a evitar els efectes adversos del flux de llum blava.

Té tres filtres de llum blau instal·lats per utilitzar segons la intensitat de la llum en el teu entorn, una protecció d'atenuació de pantalla òptima per a la prevenció del mal de cap i una personalització de la paleta de temperatura, de la paleta de colors i de filtres de colors RGB.

Pots descarregar-la gratis per a Android.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat