Switch, la nova consola domèstica de videojocs de Nintendo, tindrà el seu llançament global el proper 3 de març per un preu entorn dels 300 dòlars, segons va revelar la companyia japonesa en una multitudinària presentació a Tòquio.

Encara que els preus variaran depenent del país, l'import de l'aparell serà de 299 dòlars (uns 280 euros) als Estats Units i de 29.980 iens (uns 245 euros) al Japó, va informar el gegant dels videojocs.

El president de la companyia, Tatsumi Kimishima, va ser l'encarregat d'inaugurar un acte amb què Nintendo volia convèncer mercat i usuaris de les bondats de Switch, una consola híbrida entre sobretaula i portàtil que busca "portar la diversió a qualsevol lloc que vulguis", va dir el directiu.

Processador pitjor

El preu del nou dispositiu, per sobre de les previsions dels analistes -que vaticinaven un cost d'entre 250 i 280 dòlars per a una consola que disposa d'un processador pitjor que el dels seus competidors, un Tegra de Nvidia personalitzat per a l'ocasió- va ser el primer però no l'únic dels punts que van desinflar l'ànim.

Nintendo, que s'ha caracteritzat per prestar de forma gratuïta els seus serveis en xarxa, va anunciar a boca del seu president que a partir de tardor la prestació per a Switch serà de pagament per primera vegada en una consola de la companyia amb seu a Kyoto.

De puntetes i amb rapidesa Nintendo va parlar durant la presentació de l'autonomia de la bateria de Switch quan no està en la base (o "doc"), un dels aspectes que més inquieten: entre dues i sis hores i mitja (tres hores si s'utilitza programari amb alts requisits).

Tornada a la regió 'free'

Un dels punts que més va agradar de la nova plataforma de Nintendo és la tornada a la regió free (que permet utilitzar jocs de qualsevol país a la consola independentment d'on s'adquireixi), i la possibilitat de connectar fins a vuit consoles en local per gaudir de partides multijugador.

Més de 50 desenvolupadores treballen actualment en 80 jocs per a la consola Switch, entre ells Atlus (Shin Megami Tensei), Square Enix (projecte Octopath Traveler), Monolith Soft (Xenoblade 2), EA (que portarà per primera vegada la franquícia de futbol FIFA a Nintendo), SUDA51 o Bethesda (que va confirmar el llançament de la nova edició de "The Elder Scrolls V: Skyrim" per a l'híbrid de Nintendo).

L'esdeveniment va acabar amb l'anunci del llançament d'un dels jocs més esperats de la companyia japonesa, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, que coincidirà amb la sortida al mercat de Switch: el 3 de març.