Tots manipulem diàriament dispositius electrònics amb què és possible realitzar moltes més tasques de les que necessitem. Fins i tot, en moltes ocasions tenim a la nostra disposició eines, aplicacions i serveis que o bé no sabem que són allà o no coneixem com utilitzar-los o per a què serveixen realment.

És el cas de Siri, aquest assistent personal –que basat en la Intel·ligència Artificial– que des de 2011 ha anat estant disponible en el iPhone, el iPad i els ordinadors mac d'Apple. És possible que més d'una vegada l'hagis utilitzat a tall de curiositat però que si no li has aconseguit treure tot el rendiment, l'hagis deixat de banda. Per això, a continuació t'oferirem algunes de les funcions que pot realitzar Siri i de què pots aprofitar-te en el dia a dia.

Veure sèries

Una de les funcionalitats de Siri és la de poder interactuar amb altres aplicacions del dispositiu. Entre elles, la de poder ajudar-te a decidir quines sèries pots veure. I no és cap ximpleria, la veritat. No en va, Netflix ha revelat recentment que el temps mitjà que fa servir cadascun dels seus usuaris per elegir quina sèrie veure és de 18 minuts.

Així, n'hi haurà prou que li diguis Siri "Quina sèrie de Netflix em recomanes?" i ja veuràs com et sorprèn amb suggeriments que no t'havies imaginat fins aleshores. Res no t'assegura que els gustos de la Intel·ligència Artificial i els teus vagin a coincidir, però almenys tindràs un punt de partida nou i diferent si no saps què fer després d'acabar l'última sèrie que has vist.

Tramesa de missatges

Si no et ve de gust escriure o simplement estàs massa ocupat o conduint, per exemple, Siri pot enviar missatges per tu. Ja sigui a través de Whatsapp o d'altres serveis similars com Telegram. L'únic que has de fer és dir-li Siri "Escolta, Siri, envia un missatge a Toni Costa" i a partir d'allà podràs triar l'aplicació des de la qual enviar-ho i dictar-li el text que vols fer arribar al teu contacte.

Escoltar els emails i missatges

A l'estil del cas anterior, també podem utilitzar Siri perquè ens llegeixi els missatges rebuts o els correus electrònics. Gràcies a l'assistent personal ja no farà falta llegir-los si no volem o podem fer-ho. Donant-li al dispositiu la instrucció "Siri, llegeix-me el correu electrònic" o "Siri, llegeix-me els Whatsapp", la Intel·ligència Artificial amb què compta el iPhone ens farà la tasca desitjada al moment.

Veure fotos

Cada vegada que fas una foto, el teu iPhone guardes multitud de dades sobre la imatge. Entre ells, la data o el lloc on s'ha fet. D'aquesta manera, podràs demanar-li Siri amb una simple instrucció que et mostri les fotos que et vas fer a Londres o una imatge del 15 d'agost passat, quan celebraves un aniversari especial amb els amics. Amb un "Siri, vull veure les fotos de Londres" o un "Siri, vull veure la foto del 15 d'agost", l'assistent personal te les mostrarà en un instant.