Tant si ets una persona a la que li costa posar-se amb les tasques de la neteja com si no, segurament no prestes la mateixa atenció als diversos aspectes de tenir neta la casa que a l'ordinador. I tanmateix, aquest necessita també una atenció i cura freqüents. Al cap i a la fi, la pols, la brutícia i les marques d'empremtes dactilars es van acumulant a l'ordinador i, sobretot, a la seva pantalla.

 

Netejar la pantalla de l'ordinador, ja sigui sobretaula o portàtil, no és una tasca que sigui complexa però fer-ho de qualsevol manera tampoc és el més adequat si es pretén que el dispositiu duri el més possible. A continuació veurem algunes recomanacions perquè la neteja sigui l'adequada.

 

Portátil

Què no s'ha de fer

 

El més important és tenir clar que no s'han d'utilitzar mai substàncies corrosives. Hauries de rebutjar els netejadors amb base d'alcohol o amoníac de tipus polvoritzador per netejar vidres si els estàs utilitzant. El problema amb aquests productes és que fan perdre propietats antireflectores a la pantalla –tan necessaris per protegir-nos la vista– o directament provocar zones més ombrívoles, amb la qual cosa les imatges mostrades es veurien afectades.

 

Així mateix, cal evitar utilitzar elements com el paper de cuina perquè encara que sembli inofensiu, pot causar abrasions a la pantalla. De la mateixa manera tampoc no resulta recomanable utilitzar qualsevol classe de drap domèstic perquè solen portar en el seu teixit altres productes microscòpics adherits, tals com metalls, sorra o altres substàncies que amb només passar per la pantalla una vegada podrien fer-la malbé sense possibilitat de reparar les marques.

 

Encara que n'hi ha adequats, no hauries de ruixar líquids mai directament sobre la pantalla sinó sobre el drap que vagis a utilitzar. La raó no és cap altra que un excés de líquid podria filtrar-se pels punts d'unió de la pantalla, podent espatllar amb el temps peces sensibles de l'interior.

 

Com realitzar la neteja

 

Vist el que no és convenient fer, vegem quines són les millors solucions per emprendre la neteja de la pantalla. Si el que necessites és simplement treure la pols acumulada pots utilitzar el següent mètode. Funcionen molt bé els esprais d'aire comprimit que s'utilitzen per netejar els teclats, sobretot per al que s'acumula a les cantonades, i que estan disponibles en botigues online o en comerços especialitzats en informàtica.

 

 

Esprai

A partir d'allà, l'ideal és continuar la feina passant un drap de microfibra, a causa que la seva suavitat i absència d'agents agressors ho fan ideal per a la cura de la pantalla.

 

Això sí, el drap de microfibra ha de ser absolutament net abans de procedir a la neteja, altrament qualsevol impuresa que pugui contenir podria fer malbé la pantalla.

 

Com a rematada de l'operació, es pot mullar lleugerament el mateix drap amb aigua neta però sense arribar a amarar totalment el teixit. Es recomana evitar els moviments circulars en passar el drap i passar-lo al seu lloc de dalt a baix en moviments verticals. D'aquesta manera, si degota alguna cosa d'aigua des de dalt, podràs rematar l'assecatge quan arribis a baix sense necessitat de tornar a començar el ritual des de la part inferior, si comencessis des de baix cap a dalt.

 

Si amb el drap de microfibra i l'aigua no aconseguissis netejar bé totes les taques de les empremtes dactilars o altres brutícies, pots humitejar el drap en una solució líquida composta al 50% d'aigua i vinagre. És un mètode que no resulta agressiu per a la pantalla i permet una neteja més a fons.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat