És possible un mòbil plegable? Fa anys que van aparèixer uns rumors assegurant que era viable. Ara, al 2018, Samsung ho ha fet realitat i ha presentat el seu mòbil amb pantalla plegable.

S'ha fet en l'esdeveniment que està portant la companyia a San Francisco i la notícia ha arribat just després que Google fes oficial el suport per a aquest tipus de dispositius en Android de manera nativa.

El dispositiu arribarà a partir de l'any que ve. Samsung ha aprofitat la presentació per explicar que la tecnologia de pantalla d'aquest nou telèfon serà Infinity Flex Display, i que la seva producció en massa començarà abans que acabi l'any en curs.

Com funciona?

El dispositiu tindrà una pantalla de gran mida que funcionarà amb tecnologia flexible. Quan aquest es plega pel centre es transforma en un telèfon mòbil de mida convencional. En desplegar-se, es converteix en tablet.

Samsung assegura que es pot plegar i desplegar centenars de milers de vegades i que espera poder ampliar l'ús d'aquest tipus de pantalles a dispositius amb pantalles enrotllables, i fins i tot, estirables. Tot gràcies a la flexibilitat dels materials.