Cadascú viu en una casa diferent. Aquesta afirmació, que és molt òbvia, és especialment oportú recordar-la quan es tracta de parlar sobre la capacitat de gaudir d'una connexió wifi a qualsevol part de la casa. Hi ha cases en què internet arriba sense fil a tots els racons sense cap problema, però no són poques les llars en les quals hi ha punts morts. Llocs en què o bé no arriba la connexió wifi o ho fa amb grans dificultats.

A més, és un problema que pot passar tant en pisos grans com petits, en habitatges unifamiliars o en apartaments. Lògicament és més fàcil que es doni en cases grans, però en les petites, si estan configurades d'una manera particular, també pot ser que les connexions sense fil no arribin a tots els punts.

És freqüent que si el dormitori es troba lluny del router, un no pugui gaudir amb normalitat d'una sèrie. Per això, i en moltes altres circumstàncies, els repetidors wifi es converteixen en una solució ideal que té molts adeptes des de fa anys. Una possibilitat que combina la facilitat d'instal·lació i un preu assequible.

Repetidors wi-fi

Abans de conèixer millor els repetidors wifi i, potser, plantejar-se l'opció d'adquirir-ne un, convé estudiar la possibilitat de recol·locar el router en un punt més cèntric de la casa. No sempre és possible, però a vegades es pot fer i soluciona la falta de connectivitat a tota la llar. Així mateix, si el router que tens a casa és bastant antic –a partir d'uns quatre anys ho és–, segurament també sigui una de les causes principals per les quals internet no arribi a tot arreu.

Els repetidors wifi són aquells que es connecten a la xarxa wifi de la llar de la mateixa manera que ho fan un portàtil, una tablet o un mòbil. Estan pensats per facilitar que qualsevol dispositiu pugui disposar de connectivitat a internet esquivant barreres com les grans distàncies, les parets, les parets de càrrega, els sostres o les interferències que puguin produir determinats elements.

Una gran part dels que hi ha al mercat es connecten directament a un endoll de corrent elèctric, encara que també n'existeixen altres que van connectats a ordinadors de sobretaula.

Una alternativa als repetidors wifi, similar però que no convé confondre'ls, són els extensors de xarxa wifi. La diferència entre aquests i els primers, rau que mentre els repetidors fan la seva funció mitjançant la connexió wifi, els extensors es connecten al router mitjançant un cable ethernet. Aquesta opció assegura que no hi hagi pèrdua de potència en el senyal de la connectivitat però, al seu torn, requereix realitzar una instal·lació de cablatge a casa.

Quin repetidor wifi compro?

Hi ha molts repetidors al mercat, però com passa en tots els camps de la tecnologia, n'hi ha de millors i de pitjors. Aquests que et presentem a continuació són alguns dels més recomanables.

  • TP-Link TL-WA850RE

Es tracta d'un dispositiu que pot actuar com a repetidor wifi amb una velocitat de fins a 300 Mbps i al qual és possible connectar un cable ethernet de 100M. Pots adquirir-lo ara en aquest enllaç amb una rebaixa de més d'un 20% per menys de 18 euros.

  • TP-Link RE350

Si estàs buscant un repetidor que et proporcioni una velocitat de connexió més gran, aquest model de la mateixa marca assoleix fins a 1,2 Gbps i el seu port ethernet gigabit permet connexió per cable de 1000M. El seu preu està per sota dels 70 euros. Pots comprar-lo aquí.

  • Netgear EX6150

Té unes prestacions similars a l'anterior i és d'una altra de les marques líders en repetidors wifi. El seu preu habitual és de 60 euros i pots aconseguir-ne un a través d'aquest enllaç.