Amb l'estiu a la cantonada i amb moltes famílies incloent en la seva programació vacacional algun viatge amb desplaçaments amb avió, reduir la quantitat de bosses i maletes es converteixen en obligació. Cada vegada més companyies aèries endureixen les seves exigències sobre l'equipatge de mà i graven amb elevats suplements la facturació d'equipatge i, a més, el volum de maletes perdudes creix cada any, amb les consegüents molèsties en períodes vacacionals que són cada vegada més curts per la inflació. Si no saps com reduir el teu equipatge, allà van uns senzills consells.

El personal d'handling carrega maletes en un avió
 

Planifica

Sempre és una bona estratègia i, per això, abans de començar a buidar armaris, prepara't una llista amb tot el que pots necessitar realment. Quan tinguis la llista feta, recopila tot, distribueix-lo sobre una superfície plana que et permeti veure-ho tot i, pas a pas, ratlla|titlla de la llista cada peça|penyora o complement que introdueixes a la maleta.

Roba enrotllada o envasada al buit

Doblar la roba és el que fa tothom, però si et decideixes a enrotllar-les, la teva roba ocuparan menys i aprofitaràs millor l'espai. Per descomptat, hi haurà peces com jaquetes o americanes que no podràs enrotllar, però sempre pots deixar-les per al final i col·locar-les sobre la resta. Una altra bona opció és envasar la roba al buit. Per fer-ho, necessitaràs bosses especials i una bomba de succió. És un sistema idoni per portar-te peces molt grans com abrics o jaquetes i no ocupar massa espai. Només hi ha un problema: quan les treguis, has de planxar.

Compra roba en destinació

Al final, és la millor opció perquè, vulguis o no, segur que tornes del teu viatge amb més roba que la que portaves, ja que les compres solen ser una de les activitats vacacionals que més èxit tenen. Viatja només amb l'imprescindible i una maleta petita en la qual, entre la roba que t'emportis, pots incloure una bossa d'esport o una altra maleta menor.