Durant el mes de gener passat, i en el transcurs del CES 2019 celebrat a Las Vegas, l'empresa tecnològica xinesa ForwardX Robotics va presentar una maleta que està cridada a canviar el dia a dia d'aquelles persones que passen gran part del seu temps viatjant: la maleta autònoma.

Donada a conèixer amb el nom d'Ovis, la maleta concebuda per ForwardX té una estructura de policarbonat i utilitza una tecnologia de conducció automàtica basada en una sèrie de complexos algoritmes propis que permeten que es mogui per si sola al costat del seu propietari.

Així mateix, la maleta Ovis utilitza tecnologia de visió artificial per poder distingir els obstacles que se li vagin presentant pel camí i així poder trobar la manera d'esquivar-los al moment, permetent al viatger gaudir d'una completa experiència de transport de mans lliures.

L'usuari disposa a més d'una smartband o braçalet intel·ligent pel seu canell que l'avisa immediatament quan la maleta se separa a més de dos metres del seu propietari.

En el cas que el viatger es trobi un obstacle difícilment salvable per Ovis, com pot ser un esglaó o una escala mecànica, el sistema disposa d'una manera manual mitjançant la qual l'usuari pot conduir personalment la maleta fins que l'orografia torni a resultar propícia perquè Ovis es manegi amb normalitat en manera automàtica.

Ovis maleta

L'aspecte exterior d'Ovis és molt similar de cap dels trolleys que es poden veure en aeroports o estacions de tren o autobús, tret de per un parell de detalls. D'una banda disposa de dos ports USB per a la recàrrega de la seva bateria i per altre, crida també l'atenció la lent d'una cambra|càmera de 170 graus d'amplitud que la maleta utilitza per ser capaç de realitzar la funció de reconeixement visual tant per seguir al seu usuari com per esquivar els obstacles que sorgeixin en el seu trajecte.

Perquè Ovis segueixi els passos del seu propietari i no el de qualsevol persona que es creui al seu camí, disposa d'un sofisticat sistema de reconeixement facial que es combina juntament amb l'esmentat algoritme de seguiment de moviment corporal desenvolupat per ForwardX.

Es preveu que la maleta Ovis estigui disponible al mercat cap a mitjans de maig d'aquest any i que el seu preu de sortida sigui de 799 dòlars.