Ets dels que consumeixen iogurts de qualsevol tipus perquè consideren que tots són saludables? Ja que potser te l'has de replantejar perquè, després d'una anàlisi del que ronda pels supermercats que pots fer tu mateix comprovaràs que la majoria dels iogurts que comprem tenen diversos problemes. Et detallem aquí alguns d'ells.

/uploads/s1/35/91/66/48/yogur-natural-casero-1_15_630x420.jpeg
 

Hi ha de tot en els lineals

Els nutricionistes recomanen habitualment el consum de iogurt natural sense cap tipus de sucre afegit però el que trobem als nostres supermercats o botigues d'ultramarins sol ser una altra cosa. De fet, un estudi realitzat a la Gran Bretanya el 2018 per l'Escola de Ciències de l'Alimentació i Nutrició de la Universitat de Leeds va evidenciar que més del 90% dels iogurts incloïa un percentatge de sucre superior al 5%. I aquest 5% és el percentatge que l'Organització Mundial de la Salut fixa com a llindar màxim. Tampoc no convé que els iogurts tinguin més de 5 grams de greix per cada unitat, sent la mida habitual d'aquesta 125 grams.

Aporten calories extra

La ingesta de lactis és beneficiosa perquè aporta calci, imprescindible per als ossos i el cor, però existeixen altres aliments com les sardines, el bròcoli o les ametlles que també l'aporten i, en alguns casos, són menys calòrics que determinats lactis. Si el consum de iogurts i similars implica una aportació extra de calories, te l'hauries potser de replantejar.

El sucre

El problema més greu dels iogurts l'apuntàvem més amunt: és la presència de sucre. D'un temps ençà, i amb les generacions més joves acostumades a productes més dolços, el iogurt natural sense sucres afegits no té massa èxit i, excepte en els que així s'etiqueten, l'aportació de sucre que contenen és molt notable. Ara, si ets dels valents que encara s'atreveixen a gaudir d'un iogurt natural, estàs d'enhorabona: consumir-lo redueix fins al risc de patir diabetis tipus 2.