La xarxa social MySpace ha anunciat que ha perdut una gran quantitat de dades, entre elles 12 anys de música, per un problema amb els servidors.

"Com a resultat d'un projecte de migració de servidors, qualsevol foto, vídeo i arxiu d'àudio que hagin pujat més de tres anys enrere pot ser que ja no estiguin disponibles en o des de MySpace", ha explicat la companyia en un escarit comunicat. "Demanem disculpes pels inconvenients", ha agregat.

En concret, la pèrdua d'arxius afecta des que MySpace va començar a operar, el 2003, fins a 2015, i es calcula que suposa la pèrdua de prop de 50 milions de cançons. La xarxa social va ser la plataforma de llançament de nombrosos artistes i el 2006 va ser el portal d'internet més visitat dels EUA.

News Corporation va adquirir MySpace el 2005 per 580 milions de dòlars en un moment en el qual la xarxa social comptava amb 20 milions d'usuaris únics al mes als EUA i va aconseguir elevar aquesta xifra per sobre dels 76 milions l'octubre de 2008, però el sorgir de nous competidors va acabar per truncar l'èxit de MySpace.

Posteriorment, el 2011, News Corporation va vendre MySpace, que va ser fundada el 2003, per tot just 35 milions de dòlars.