La Xina inventa una màquina que pot gestar embrions fora del cos d'una mare, la fertilitat ha estat un tema que ha generat controvèrsia en els últims anys.

Sobretot, perquè la mà de l'home ha vingut influint en la formació de els beus a través de tècniques diferents.

D'això han sorgit diferents opinions unes de positives i altres en les quals estableixen que l'ésser humà no ha de jugar amb ser Déu.

De què es tracta aquesta màquina capaç de gestar embrions humans sense una mare?

Aquest és un projecte que duen a terme científics de l'Institut d'Enginyeria i Tecnologia Biomèdica de Suzhou a la Xina.

Els qui indiquen que han desenvolupat un úter artificial amb la capacitat de gestar un embrió humà sense la necessitat de requerir una dona.

Úter artificial

Úter artificial

En aquest cas el dispositiu recorre a una intel·ligència artificial que s'encarrega de vigilar el creixement del fetus. A més, té la capacitat de detectar si es produeix algun canvi en la gestació.

Una altra de les seves funcions seria el classificar els embrions segons la salut i el potencial del desenvolupament de cada un d'ells.

Una revista científica de la Xina ha fet publicacions en les quals indiquen que l'úter ja està funcionant, però que fins al moment només ha estat utilitzada amb embrions de ratolins i no d'humans.

Com funciona aquesta màquina capaç de gestar embrions?

La màquina capaç de gestar embrions o úter artificial és un sistema de contenidors on es van desenvolupant els fetus gràcies a l'aportació de fluids amb nutrients i oxigen.

Compta també amb un sistema òptic que és capaç de vigilar els embrions i poder proporcionar informació clau sobre el seu creixement.

La intel·ligència artificial s'encarrega de detectar els canvis d'estat i ajustar els nivells necessaris perquè el fetus es desenvolupi de manera correcta.

En el cas que es presenti un problema significatiu en un dels embrions, el programa notifica un tècnic de manteniment perquè aquest analitzi i resolgui la situació.

Cal deixar clar que aquest dispositiu no ha estat utilitzat fins i tot en humans, però podria ser d'ajuda perquè les dones no tinguin portar els seus embrions durant nou mesos al seu cos.

Tot i que encara hi ha molts dubtes per resoldre, aquesta pot ser una de les tecnologies utilitzades en un futur no molt llunyà.