El megalodon és el tauró prehistòric que continua deixant mut els investigadors de Princeton, ja que han obtingut informació que aquest tipus de taurons megadentats prehistòrics eren els depredadors de més alt nivell de la seva època.

El que se sap del menjar del megalodon

Aquest tipus de taurons reben el seu nom a causa de la mida de les seves dents, que per cert poden ser més grans que la mà d'humà.

Aquesta espècie de tauró han existit molt abans que els dinosaures i se sap que aquests van evolucionar després que els dinosaures es van extingir i van ser els governants dels mars fins fa uns 3 milions d'anys.

Megalodón
Megalodon

Els investigadors de Princeton indiquen que la voracitat d'aquests taurons era tal que podien menjar a altres depredadors sense problema.

Fins i tot diuen que si el megalodon existís en l'actualitat, els éssers humans no interactuarien igual amb el medi ambient marí.

Han aconseguit donar amb dades que estableixen que aquest tipus de taurons eren a la part més alta de la cadena alimentària prehistòrica.

La seva firma tròfica indica que aquests probablement menjaven altres depredadors i els depredadors d'aquests depredadors, una cadena alimentària bastant complicada.

Les seves característiques físiques influeixen massa en la capacitat d'aquests animals de poder sotmetre'n d'altres.

Els investigadors de Princeton han estimat que aquests podrien mesurar uns 50 peus o que és el mateix 15 metres de llarg, en l'actualitat el tauró blanc pot assolir un llarg màxim de 5 metres o 15 peus.

Aquests investigadors han arribat a aquestes conclusions de la cadena alimentària del megalodon a causa d'un nou i innovador mètode, en el qual es poden mesurar els isòtops de nitrogen a les dents dels taurons.

Recorren a aquest mètode a causa que els ecologistes saben que mentre més nitrogen-15 tingui un organisme, major és el nivell tròfic d'aquesta espècie.

Aquest mètode els ha permès anar determinant el nivell tròfic del megalodon, convertint-lo en el més gran depredador que ha viscut als mars prehistòrics.