En el futur es preveu que les grans ciutats tinguin canvis impressionants, una d'aquestes és l'illa de Manhattan, la qual s'ampliarà a tal punt que Nova York ja no serà igual.

La idea és que a través de mega construccions es pugui donar la resposta al constant creixement de la població al món.

El projecte New Manhattan

És el mateix alcalde de Nova York, Eric Adams, qui hi és a càrrec de tractar la crisi d'accessibilitat a l'habitatge. Per aconseguir resoldre l'esmentada crisi està buscant ampliar l'illa de Manhattan cap al port, la idea és aconseguir obtenir uns set milions de metres quadrats.

La idea és que en aquesta ampliació es puguin desenvolupar estructures urbanístiques i d'habitatges, oficines i altres infraestructures.

New Manhattan estaria ubicada entre l'East River i el riu Hudson, a més ofereix una protecció important contra les sobretensions en les distribucions elèctriques.

El projecte New Manhattan vol ampliar la ciutat de Nova York
El projecte New Manhattan vol ampliar la ciutat de Nova York

La idea és que amb aquest projecte es creu l'espai per a uns 250.000 habitants aproximadament, ja que es podrien construir unes 180.000 habitatges.

Aquesta ampliació utilitzaria una superfície que equival al doble de la qual cosa ocupa Central Park i ha estat ideada per Jason M. Barr, professor de la Universitat de Rutgers i és un expert en urbanisme.

Jason considera que aquesta nova ampliació de l'illa de Manhattan permet que la ciutat creixi de manera vertical, ja que mentre més persones, més gratacels es podran construir per disminuir les crisis d'habitatge.

Aquesta ampliació permetrà que es redefineixi els límits i la línia de costa del sud de Manhattan, perquè no només afegirà més terreny, sinó que també elevés aquells punts en els quals sigui necessari.

A més, aquest contindrà una espècie de dic que estarà dissenyat per protegir a l'illa del mar, el preu de l'esmentat projecte encara no s'ha anunciat, així com tampoc quan es començaria a treballar en ell.

Aquest tipus de projectes són una bona notícia, ja que és una mostra que es continua planificant a futur en les millores de l'urbanisme de grans ciutats com New York.