L'operadora holandesa de telecomunicacions KPN ha destacat al seu informe anual la innovació i alta velocitat de la seva xarxa 5G, després de la firma d'un acord fa dos anys amb Huawei per modernitzar la seva xarxa de ràdio mòbil.

Es tracta d'un acord que, segons recorda el mitjà especialitzat en telecomunicacions 'LightReading', va suposar la sortida d'Ericsson de la xarxa d'accés de radi existent de KPN. L'esmentat acord es va tancar malgrat les pressions de l'administració Trump a les companyies de telecomunicacions europees per apartar-les dels proveïdors xinesos de 5G.

Referent a això, Babak Fouladi, director de tecnologia de KPN, afirma que "la decisió sobre la nostra modernització mòbil es va prendre mitjançant un procés molt sòlid de sol·licitud d'ofertes" i afegeix que "elegim els nostres socis en funció de la tecnologia i la interoperabilitat".

Avui, KPN posa de relleu aquesta decisió al seu informe anual i l'avala amb les conclusions de diferents companyies d'anàlisis independents. Ookla -empresa nord-americana especialitzada en la realització de proves de velocitat-- valora els serveis de 5G de KPN com els més ràpids dels Països Baixos. Per la seva part, la consultora Umlaut, el qualifica com el "més innovador". LightReading també esmenta les conclusions de la companyia d'anàlisi mòbil OpenSignal, que el mes de setembre passat subratllava que KPN havia experimentat "increments impressionants en la velocitat".

El mes de gener passat, el conseller delegat de KPN, Joost Farwerck, afirmava que la companyia ja havia actualitzat 2.800 dels seus 5.000 emplaçaments mòbils i comptava amb serveis 5G disponibles per al 70% de la població. Per tant, assenyala LightReading, una hipotètica decisió per part del govern holandès de limitar a Huawei en l'àmbit del 5G –com en el cas del Regne Unit, França o Suècia--, seria molt perjudicial i costós per a l'operadora. El canvi d'Huawei per un altre proveïdor suposaria per a KPM donar per perduda la inversió en els equips de xarxa 4G i 5G que ha instal·lat recentment.