Tret que estiguis subscrit al programa de desenvolupadors de iPhone –fet que et permet disposar d'una versió beta de iOS 13 des de fa uns dies–, el normal és que hagis d'esperar fins al final de l'estiu per poder fer-te amb la nova i esperada versió del sistema operatiu del iPhone, iOS 13.

Per poder gaudir de l'actualització has de disposar, això sí, d'un model no més antic que el iPhone 6. Tots els dispositius mòbils d'Apple des del 6 o el 6S fins al XR o el XS rebran l'actualització a iOS 13 possiblement a finals d'estiu, encara que hi ha rumors que podria passar el mateix mes de juliol.

En tot cas, i després de la presentació dels nous productes i serveis que va tenir lloc fa uns dies –i dels que et donàvem bona explicació en aquest article i en aquest altre–, s'han anat coneixent algunes noves funcionalitats molt interessants de què es poden gaudir quan la nova versió del sistema operatiu estigui disponible pròximament. Aquestes són algunes de les més destacades.

Nou indicador de volum

A fi de donar resposta a una antiga queixa molt habitual entre els usuaris més veterans, Apple s'ha decidit per fi a canviar el rectangle que apareixia en pantalla cada vegada que es pujava o baixava el volum del dispositiu. Amb l'arribada de iOS 13, el molest objecte se substitueix per una barra indicadora que apareixerà a la part esquerra de la pantalla i que de seguida es farà més estreta perquè resulti encara menys intrusiva.

Selecció de Wi-Fi i Bluetooth

Fins ara no es podien seleccionar la xarxa Wi-Fi ni la connexió Bluetooth des del Centre de Control del iPhone i resultava del més incòmode. A partir d'ara serà possible amb només realitzar una pulsació llarga del widget Wi-Fi/Bluetooth perquè així sorgeixi el menú des del qual directament escollir qualsevol de les dues opcions esmentades.

Nova via per desinstal·lar les apps

Ja no serà necessari prémer durant un moment la icona d'una aplicació i esperar que es mogui per desinstar-la. Amb iOS 13 es pot procedir a la seva desinstal·lació anant directament al lloc de les actualitzacions de l'App Store i fer lliscar l'app de la qual es vulgui prescindir amb un simple lliscament de la mateixa cap a l'esquerra.

Reproduir àudios de les apps mitjançant Siri

A patir d'ara es podrà ordenar a Siri que reprodueixi una cançó de Spotify o un podcast simplement amb dir-li-ho a través de la veu. Per exemple dient en veu alta "Reprodueix Let it be a Spotify", i la cançó sonarà immediatament en el iPhone.

Càrrega de bateria optimitzada

A fi que la vida útil de la bateria del iPhone s'allargui el més possible, Apple ha desenvolupat per a iOS 13 una nova funcionalitat que han denominat com Carga de bateria optimitzada i que farà que el mòbil en principi només es carregui fins al 80% de la seva capacitat. El sistema funciona mitjançant algoritmes que estudien l'ús habitual de l'usuari i així només afegiran el 20% restant de la càrrega en el moment en què l'usuari tingui el costum de separar el dispositiu de la font d'alimentació. Una funció molt útil, sobretot, per quan es carrega el telèfon per les nits.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat