Tens problemes per accedir al teu compte de Facebook perquè has oblidat la teva contrasenya? Molts usuaris de la popular xarxa social ho desconeixen, però és possible iniciar sessió en el perfil de Facebook sense haver d'introduir la teva contrasenya en cada ocasió.

En efecte, la companyia implementa una opció única i realment còmoda que permet als usuaris de la plataforma entrar utilitzant únicament la seva foto de perfil i en aquest article t'ensenyarem quan activar-la i a fer-ho pas a pas.

Sembla una solució rebuscada, així i tot, el cert és que aquesta és una de les opcions que Facebook ofereix per defecte a tots els seus clients cada vegada que inicien sessió per primera vegada. És un avantatge que la plataforma facilita de manera automàtica als seus clients, tot i això, la majoria d'usuaris desconeixen com activar-la de nou després de desactivar-la en aquestes primeres preses de contacte amb el servei.

Com entrar a Facebook sense contrasenya des de l'ordinador?

 1. El primer que has de fer és iniciar sessió en Facebook amb el teu correu electrònic (o número de telèfon) a més de la contrasenya de la manera en què ho faries habitualment. No et preocupis perquè aquesta serà l'única vegada en què hagis de fer-ho.
 2. Després d'iniciar sessió i entrar en el teu perfil, prem sobre la fletxa que veuràs al menú de la part superior dreta i accedeix la secció 'Configuració'. Una vegada dins d'aquest menú d'opcions fixa't bé en la columna de l'esquerra de la pantalla. Allà hi ha la funció que necessites; selecciona l'opció 'Seguretat i inici de sessió'.
   

  configuració inici de sessió

  Configuració del compte de Facebook

 3. En aquesta subsecció pots personalitzar totes les opcions d'inici de sessió com la verificació en dos passos, el dispositiu des del qual has entrat a Facebook, les eines de seguretat addicionals o les opcions avançades. D'aquest gran ventall d'eines i configuracions ens interessa ara l'opció 'Inici de sessió' > 'Guardar la teva informació d'inici de sessió'

 

 

guardar informació inici de sessió

Quan habilitem aquesta opció el que li estem dient a Facebook que emmagatzemi la nostra informació d'inici de sessió als navegadors que nosaltres vulguem. D'aquesta manera, la pròxima vegada que iniciem sessió en algun d'aquests navegadors, la plataforma ens oferirà una drecera per entrar el compte que consistirà a fer clic a la nostra foto de perfil en lloc d'haver d'escriure les nostres credencials. Més còmode i intuïtiu impossible.

Entrar a Facebook sense contrasenya des d'un mòbil o una tablet

Accedir a Facebook sense contrasenya des de les seves aplicacions dedicades per a mòbils i tablets, tant si fan servir sistemes operatius Android com iOS, és un procés automàtic. Des del mateix moment en què accedeixis per primera vegada al teu compte des de l'app oficial podràs tornar a entrar quan vulguis sense necessitat de teclejar les teves credencials d'identificació.

Facebook es comportarà aquí com si mai no haguessis tancat sessió.

De la mateixa manera funciona l'aplicació web. Si optes per personalitzar Facebook des del navegador del mòbil o la tablet i així estalviar-te la gran quantitat de recursos i memòria que consumin les apps oficials el procés no deixa de ser extremadament senzill.

 1. Escriu en la barra d'adreces del navegador l'adreça de Facebook i quan carregui, accedeix a la pàgina.
 2. Introdueix les teves dades d'accés
 3. Llavors t'apareixerà una pantalla en la qual el sistema t'ofereix iniciar sessió amb un toc. Si optes per 'Acceptar' Facebook guardarà la teva contrasenya per iniciar sessió més fàcilment.

accedir a facebook amb imatge

Accedeix a Facebook amb la imatge

Com accedir a Facebook sense l'aplicació oficial

Si no tens l'aplicació de Facebook al teu dispositiu mòbil i no vols descarregar-la -perquè és una app que consumeix espai en la memòria- també tens l'opció d'accedir a Facebook sense contrasenya. A continuació t'expliquem els passos que has de seguir per fer-ho: 

 1. Obre el navegador del teu mòbil i accedeix a la pàgina oficial de Facebook. 
 2. Introdueixes el teu correu i contrasenya al navegador (serà el darrer cop que necessitaràs escriure les teves dades d'accés).
 3. Desa al teu navegador un accés directe a la pàgina de Facebook. 
 4. Apareixerà una icona amb el logo de Facebook que et permetrà accedir sempre al teu compte amb les dades ja desades i sense la necessitat de tenir l'aplicació descarregada al teu dispositiu mòbil.

Com eliminar l'accés directe a la meva sessió de Facebook?

Si arribats a aquest punt ja tenies activat l'inici de sessió amb la foto de perfil, el sistema t'oferirà també la possibilitat de desactivar la drecera. Fent clic en 'Eliminar' li diràs a Facebook que et demani el teu correu electrònic o el teu número de telèfon i la contrasenya en el teu pròxim intent d'inici de sessió des de l'ordinador o des dels dispositius que hagis vinculat amb el teu compte.

Recorda que aquest mètode d'accés mitjançant la foto de perfil només és recomanable quan estiguis operant en equips d'ús personal. Tingues en compte que si l'utilitzes en un entorn de treball|feina o acadèmic en qui diferents persones puguin utilitzar el mateix equip estaries deixant via lliure perquè tercers puguin accedir lliurement al teu perfil i dades privades amb el risc que això comporta.

Utilitza aquest mètode únicament si estàs completament segur que ets l'única persona que està utilitzant l'ordinador.

Quan utilitzar l'inici de sessió sense contrasenya?

Sembla assumpte menor, però la possibilitat d'iniciar sessió a Facebook sense haver d'utilitzar les nostres credencials ens pot facilitar la vida amb el servei en alguns casos que no per concrets deixen de ser menys habituals. El més comú, quan fem una neteja de les dades que emmagatzema el nostre navegador (cookies, historial o contrasenyes guardades) per la raó que sigui.

Si no som curosos en esborrar aquestes dades associades al nostre ús d'internet, podem cometre l'error d'esborrar dades d'accés essencials.

iniciar sessió facebook

Pantalla d'inici de sessió de Facebook

Esprem les possibilitats del teu navegador i de Google

Un mètode una mica menys ortodox i que no depèn de la bona arquitectura de Facebook, però que resulta igualment eficaç per entrar en el nostre compte de Facebook quan hàgim oblidat la nostra contrasenya d'accés, implica aprofitar les opcions relacionades amb la gestió de contrasenyes del nostre navegador.

Posem per exemple Google Chrome encara que en altres populars navegadors el procés és pràcticament idèntic. Tot passa perquè als navegadors l'opció de guardar contrasenyes està activada per defecte. És d'agrair perquè resulta de gran utilitat en cas d'oblit o esborrament accidental de les teves contrasenyes. Tanmateix, si l'has deshabilitat en alguna ocasió demanant-li al navegador que mai no guardi les contrasenyes, no et preocupis. Encara pots revertir la situació i recuperar l'accés a Facebook de diverses maneres.

L'únic que has de fer és canviar les dades d'autocompletat a Chrome. Per a això ingressa al menú desplegable de Chrome que veuràs a la cantonada superior dreta del navegador i selecciona 'Configuració'.

gestión de contraseñas

Gestió de contrasenyes a Google Chrome

A continuació, en l'apartat 'Autocompletar' de l'esmentat menú fes clic en 'Autocompletar' > 'Contrasenyes' i assegura't de deixar marcades les pestanyes que es corresponen amb les funcions 'Preguntar si vull guardar contrasenyes' i 'Iniciar sessió automàticament'

Finalment, dins d'aquesta mateixa secció, assegura't que Facebook no està inclòs al llistat de llocs amb contrasenyes que mai no es guarden. Si és així marca sobre la x per esborrar-lo. Trobaràs aquest llistat fent scroll a la pàgina.

Si has realitzat bé els anteriors passos, Google Chrome et demanarà de guardar la contrasenya la pròxima vegada que accedeixis a Facebook i en fer-ho guardarà les teves credencials d'accés per a la pròxima ocasió. És més, en estar sincronitzada aquesta informació amb el teu compte de Google et servirà per accedir a Facebook també des d'altres ordinadors.

Accedeix a Facebook amb un codi QR

Un altre mètode molt útil encara que no tan segur per entrar en el teu compte de Facebook quan no vols o no pots introduir la teva contrasenya implica l'ús d'un codi QR, encara que per a això hauràs de tenir a mà el teu telèfon mòbil amb l'aplicació instal·lada i la teva sessió oberta.

Si mai no hem intentat iniciar sessió en el navegador (i, per tant, no tenim habilitat l'accés mitjançant la nostra foto de perfil) tindrem accés a una altra drecera mitjançant el botó 'Iniciar sessió amb el telèfon'

Fent clic en l'esmentat avís, Facebook ens oferirà una nova porta d'entrada a través d'un codi QR. A continuació només hem de llegir amb la nostra aplicació mòbil l'esmentat codi, ambdós dispositius quedaran vinculats, i podrem accedir al nostre compte sense problema.

Com recuperar el teu compte de Facebook

A grans mals, grans remeis. Fins i tot si has perdut la teva contrasenya de Facebook o no recordes l'adreça de correu que vas utilitzar per donar-te d'alta en el servei pots recuperar l'accés a l'aplicació.

En aquests casos, has de confirmar a Facebook que ets el titular del compte. Per a això pots intentar-ho des del teu telèfon mòbil o des del d'un tercer. Per a això dirigeix-te a aquest enllaç a la secció d'ajuda de Facebook i aporta els documents personals que se't sol·liciten. Els documents que enviïs han de contenir el teu nom i la teva data de naixement, o bé nom i una foto

Alguns exemples de documents d'identificació oficials que accepta Facebook per acarar la teva identitat són:

 • Permís de conduir
 • Document d'identificació nacional (DNI)
 • Passaport
 • Certificat de naixement

Aquest no és el procés més senzill per recuperar les dades d'accés a un compte de Facebook, ja que la resolució del conflicte es pot demorar fins a 10 dies, però en el cas que siguis capaç de demostrar la teva identitat és igual d'eficaç que els anteriors.

Amb qualsevol de les opcions que t'hem exposat podràs accedir sense la necessitat de recordar i escriure la contrasenya de Facebook cada vegada que vulguis entrar al teu perfil de Facebook. Cadascuna de les opcions s'adapta a una modalitat d'ús d'aquesta xarxa social ja sigui des de PC, mòbil o tablet.