El gegant tecnològic Google va anunciar avui el tancament temporal d'una de les seves plataformes, Google+, per motius relacionats amb errors de seguretat en l'accés a dades privades d'usuaris afectats, que podrien ascendir fins al mig milió de comptes.

La clausura s'efectuarà durant un període de deu mesos i només afectarà a la versió de "consumidor" d'aquesta aplicació, en la qual van trobar que hi havia errors de seguretat que permetien a d'altres accedir a dades privades dels internautes, va dir la companyia en un comunicat.

"Atesos aquests reptes i l'ús tan baix de la versió de consumidor de Google+, hem decidit tancar la versió de consumidor de Google+", va assenyalar l'empresa. En aquest sentit, va precisar que no han trobat indicis que aquestes dades fossin utilitzades de forma negativa. "No hem trobat proves que cap desenvolupador fos conscient d'aquest error, o que hagin abusat d'ell, i no hem trobat prova que la informació d'algun perfil hagi estat utilitzada negativament", va comentar en l'escrit Google, que també va assenyalar que l'aturada durarà fins a l'agost de 2019.

L'error en concret implica que aquestes aplicacions externes tenien accés a dades de l'usuari que havien estat compartides per aquest, però que no eren públics, segons Google. "Aquestes dades es limitaven a camps estàtics i opcionals del perfil de Google+ com el nom, l'adreça electrònica, l'ocupació, el gènere i l'edat", va informar la companyia. L'error va ser descobert el març d'aquest any i va ser "immediatament reparat|solucionat, va indicar l'empresa amb seu en l'estat de Califòrnia