S'ha avançat unes setmanes al que estava previst, però el cert és que la primera versió beta de Android 11 ja està aquí. Com sol ser habitual, encara que alguns dels mòbils d'alta gamma encara no han rebut l'arribada de la versió anterior (Android 10), la primera de les diverses betes que s'aniran succeint durant el que queda d'hivern i la primavera, ha vist la llum.

Això significa que arriben novetats per al sistema operatiu mòbil més utilitzat al món. Perquè sempre que Google decideix fer pública una nova versió –tot i que encara estigui en bolquers– de Android, afegeix noves funcionalitats que es van polint amb el pas de les versions beta. I en aquesta ocasió, sembla haver posat l'accent en millorar la seguretat i la privacitat, sobretot.

Móvil Android

Parlant de privacitat i seguretat, Android 11 presenta una nova funció de permisos únics que permet als usuaris atorgar permisos temporals a les aplicacions per accedir a la seva ubicació, micròfon o càmera. La nova versió del sistema operatiu mòbil de Google també amplia la compatibilitat biomètrica i afegeix suport de plataforma per emmagatzemar i recuperar de forma segura identificacions verificables com el permís de conduir i més documents similars.

Una altra novetat que arriba amb Android 11 és la que té a veure amb les bombolles o globus emergents a les icones de les aplicacions de xat. De tal manera que els usuaris puguin veure que tenen converses actives en apps com a Whatsapp, Telegram o altres per l'estil. A més, la nova versió de Android permetrà crear dreceres de converses a la pantalla d'inici del mòbil i marcar les converses que es desitgi com a importants.

També apareix la possibilitat d'inserir imatges a través de copiar/enganxar a les respostes en la línia de les notificacions en pantalla. Els usuaris poden copiar imatges de Chrome i enganxar-les a través del teclat Gboard de Google en les seves respostes ràpides.

Utilitzant móvil

Així mateix, les aplicacions poden utilitzar des d'ara noves APIs per silenciar tons de trucadai vibracions per a alarmes o notificacions mentre s'està utilitzant la càmera del telèfon. Android 11 també ofereix millores en la manera Bokeh, que permet que els fons de les fotografies surtin desenfocades, destacant així l'element principal.

Quant a la connectivitat, Android 11 ofereix millores en la detecció de trucades, millores de l'API del wi-fi i més possibilitats de millores relacionades amb 5G. S'espera que el 5G permeti velocitats més ràpides i menor latència als usuaris.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat