En Ford no paren: mentrestant, en la seva planta d'Almussafes, treballen perquè tota l'energia que fan servir sigui d'origen verd, a Alemanya disposen el necessari per fabricar amb impressores 3D el primer cotxe 100% elèctric que pensen acoblar en les seves plantes europees. De moment, el cotxe no té nom i només s'a vist alguna imatge, però es fabricarà a Colònia, la planta de la qual surt el Ford Fiesta i el Ford Focus, i tindrà molt en comú amb el Volkswagen ID3, ja que compartirà plataforma en virtut d'un acord subscrit el 2020 per ambdós fabricants.

cotxe ford
 

Centre d'impressió 3D

La fàbrica de Colònia reconverteix part de les seves instal·lacions per incloure en elles un centre d'impressió 3D, ja que, per al nou vehicle, s'utilitzaran tècniques de fabricació additiva. D'aquesta manera, un total de dotze impressores 3D de gran format fabricaran components de plàstic i metall que, una vegada acoblats, permetran construir el cotxe. Amb això, es redueixen costos i s'eviten desplaçaments, ja que un gran percentatge de les operacions necessàries per construir el cotxe es desenvolupen en un mateix emplaçament.

ford ev 2023 640x360
 

A València també es fabricaran cotxes elèctrics

Almussafes, la planta valenciana de la marca de l'oval, és l'enclavament que el fabricant ha escollit per acoblar uns altres dos vehicles elèctrics, la qual cosa permet mantenir el volum d'ocupació|ús en un context general de retallades que pot portar a l'acomiadament de milers d'empleats de les plantes europees de Ford. Molt probablement, els sistemes additius també arribin a Almussafes ben aviat.

3d druck aufmacher