El Ministeri de Defensa ha informat que el primer llançament del nou satèl·lit d'observació terrestre Paz previst per aquest diumenge serà posposat per "motius tècnics". Encara no s'ha fixat una data per a reactivar l'operació després de la fallida d'avui.

"El llançament del satèl·lit d'observació de la terra Paz des de la base aèria nord-americana Vandenberg, previst per aquest diumenge 18 de febrer ha estat ajornada, per raons tècniques, fins una nova data per determinar, de la qual s'informarà oportunament", explica el comunicat.

Abans de l'incident, el Ministeri havia destacat la incorporació a la llista de països com Alemanya i Itàlia com a únics membres de la UE amb la capacitat d'observació pròpia. El satèl·lit, quan funcioni, es podrà fer servir tant per un ús civil com militar o d'investigació científica. A més, Espanya també tindrà recursos propis en camps com tractats internacionals, control de les fronteres, tasques de vigilància de la superfície terrestre, control de vessaments marítims, urbanisme, planificació d'infraestructures, avaluació de catàstrofes, incendis forestals i control del medi ambient.